Poängstarka backen förlänger med Enköping

Senaste säsongen var hans allra poängstarkaste hittills i karriären och han slutade som hela Hockeyettans tredje bäst poängproducerande försvarsspelare. Nu är backen Wilmer Lindblad klar för en fortsättning hemma i moderklubben Enköping.

25-årige Wilmer Lindblad har gjort 196 matcher hittills hemma i moderklubben Enköping men har också varvat med spel i andra klubbar. Bland annat i Vita Hästen i Allsvenskan samt i Hockeyettan med Vimmerby och Väsby, två klubbar som allt som oftast klassats som topplag (varav den förstnämnda klubben numera tillhör Allsvenskan).

Men nu är kontraktet signerat för en fortsättning hemma i Enköping.

— Det känns bra, det ska bli kul när vi drar igång på allvar i höst. Jag tycker laget ser spännande ut med lite nya killar in som nog kan sätta fart på det, menar Wilmer.

Senaste säsongen blev dock i sin helhet hemma i Enköping och mot bakgrund att han är försvarare, dessutom i ett bottenlag som hade förtvivlat svårt att producera mål, så får man se noteringen på totalt 30 poäng som imponerande.

En statistik som förutom personligt rekord också gjorde honom till hela Hockeyettans tredje bäst producerande back. Och då ska man veta att ligan kryllar av backar med betydligt starkare meriter på sitt CV.

— Också jäkligt kul och det är väl ändå ett kvitto på att man gör någonting rätt, säger Wilmer med ett leende.

Med Wilmers påskrift har ESK 23 spelare klara hos Enköping och av dem är när hälften, 44%, helt egna produkter vilket få andra lag i ligan kan slå. Klubben kunde också presentera gröna siffror i bokslutet på årsmötet som hälls nyligen och klarar även kraven för elitlicensen kommande säsong.

Sportchef Christian Nordenberg är i stort sett klar med lagbygget men har ännu dörren öppen för en eller att par spelare ytterligare.

 

Se ESK:s lagbygge 24/25 här >>