Sponsorer gjorde HHC-golfen till fest

Bildtext (från vänster); Olof Westling, Clockwork, Tobbe Johansson, tävlingsgeneral, Sofie Lambertsson, Clockwork, Linnea Hedenberg, Clockwork, Per Ljusteräng, huvudtränare HHC, Daniel Myrgren, HUDDIG, Kjell Johansson, HUDDIG, Axel Levander, nyförvärv HHC.

Även om det var med knapp marginal visade #10 Jonas Lindström och #39 Anton Hammargård tillsammans med förre HHC-spelaren Fredrik Danell vart skåpet skulle stå när Hudik Hockey för sjunde året i rad körde sin Hockey-golf med hugade sponsorer som spelkamrater.

Tävlingen som blivit en tradition, med lämplig avkoppling och team-building på köpet, spelas som en lagscramble där lagmedlemmarna hela tiden spelar från det bästa läget sedan alla slagit. Det här betyder också att det krävs ett antal birdies för att hålla laget högt upp i prislistan.

Vi fick också se ett stort antal utmärkta hockeyslag den här lördagen, men också många som väl knappast ens kan räknas som golfslag – det måste vi i ärlighetens namn erkänna.

Tävlingsledaren Tobbe Johansson var både handicapansvarig, enväldig domare och sekretariat, något som vissa spelare hade en del synpunkter på…

Hockey-golfen är ett utmärkt exempel på ett samarbete mellan lokala idrottsklubbar. I det här fallet genom att Hudiksvalls Golfklubb lånar ut sin just nu mycket fina bana till hockeyspelarna, där de allra flesta har god erfarenhet av spelet och i en del fall också har riktigt låga handicap.

Hudik-företaget Clockwork Bemanning och Rekrytering stod för andra året i rad för värdskapet och bjöd på uppskattade förfriskningar ute på banan och bidrog också till det digra prisbordet.

Efter tävlingen var det sedan dags att sätta sig till bords när Golfkrogen bjöd deltagarna på en delikat måltid med en välsmakande kötträtt avslutad med en dessert som verkligen lockade fram smaklökarna. Spelarna visade också sin uppskattning över måltiden med kvällens längsta applåd.

Nu till själva tävlingen, som alltså avgjordes med bara tiondelars skillnad i prislistan och där lagkaptenen Jonas Lindström och Anton Hammargård nu går in i den nya säsongen som regerande klubbmästare. Fredrik Danell kan vi väl i jämlikhetens namn då utse till ”veteranmästare”.

De bästa lagen:

1) Jonas Lindström, Anton Hammargård och Fredrik Danell (Glysis) 57,7,

2) Andreas Zetterman, Axel Svensson, Ulf Holmsten (EITECH), Mikael Lundgren (Fischer) 58,4,

3) Mathias Hellgren, Johannes Westring (J20-tränare), Maria Svensson (funktionär) och Viktor Westrin (Bilbolaget).

Skribent: Lars Gösta Larsson


Vinnarna med #10 Jonas Lindström, Fredrik Danell Glysis och #39 Anton
Hammargård. Tävlingsgeneralen Tobbe Johansson på väg ur ut bilden…


#8 Axel Svensson, #3 Andreas Zetterman, Ulf Holmsten EITECH och Mikael
“Lappen” Lundgren
Fischer.