Möt Östersund IK:s nyförvärv – Robin Christoffersson

Idag drar vi igång en ny artikelserie där ni får möta våra nyförvärv och lära känna dom lite närmare. Först ut är den 22-årige burväktaren och dalmasen Robin Christoffersson, senast i Malungs IF i Hockeyettan Västra. Han gjorde något av succé under förra säsongen då han ledde bottentippade nykomlingen Malung till en stabil mittenplacering, långt ifrån negativt kval. Efter sina fina insatser i Hockeyettan så fick Robin även chansen att träna och matcha med det dåvarande SHL-laget Mora.

Namn: Robin Bruno Christoffersson

Moderklubb: Leksands IF

Ålder: 22

Längd: 184 cm

Vikt: 84 kg

 

Vem är Robin Christoffersson?

22-årig dalmas, uppväxt i Leksand. Började spela för Leksand när jag var nio år och spelade där tills jag var 19. Sedan bar det av till Södertälje för spel i deras J20, det mynnade ut i kontrakt med Södertäljes a-lag och en utlåning till Arlanda Wings i Östra Hockeyettan. Ifjol representerade jag Malung där jag tyckte det gick bra, fick spela mycket och utvecklades men nu är jag här och hoppas ta nästa steg med ÖIK!

Har du någon dold talang som du vill dela med dig av?

Jag tycker om att måla och teckna på fritiden och är väl rätt bra på det också!

Varför valde du ÖIK?

Bra förutsättningar där jag får tillgång till mycket målvaktsträning och indviduell utveckling, jag har också hört mycket bra om staden och om föreningen och det känns verkligen att man vill framåt i klubben.

Du fick under förra säsongen ta på dig Mora-tröjan som Leksing, hur kändes det?

Det var oerhört roligt att få chansen att representera Mora och att dom trodde på en. Sedan var det kul att få bra extraträning genom deras målvaktstränare Peter Iversen. Det är ju mot den nivån man själv strävar och ett kvitto på att man gjort något bra.

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget kommande säsong?

Jag har höga förväntningar på mig själv och på laget att vi ska ta oss långt. Vi ska ta vara på dom förutsättningarna som vi har i klubben och vi siktar på att gå hela vägen.

Vad kan publiken förvänta sig av årets upplaga av Östersunds IK?

Ett lag som ger allt med många skridskostarka spelare så förhoppningsvis blir det fartfylld ishockey med bra offensiv och såklart en tät defensiv!

Vem tror du blir årets utroptecken i ÖIK?

Marwin Ingmarsson har sett stekhet ut och kan nog bli en spelare som producerar en hel del poäng!

Och sist men inte minst, om du fick vara en annan person i laget för en dag vem skulle du då vilja vara?

Bjuhr eftersom han är en stor profil i föreningen och det är nog mycket som försiggår i huvudet på karln, sedan hade det inte varit helt fel att glida runt i ÖIK-bilen som han gör hela dagarna.

Vi tackar Robin för intervjun och önskar honom stort lycka till inför den kommande säsongen!

 Tillsammans är vi ÖIK