Inför Väsby vs Enköpings SK

Skolan har startat, jobbet har för de flesta satt igång och vardagsrutinerna ska sättas på nytt efter ett långt sommarlov. Det kan ju vara kul och spännande men något som slår det med hästlängder är faktumet att träningsmatcherna för Väsby Hockey sparkar igång. Det är starten på en sensommar och en säsong där man alltid har stora förhoppningar och är spänd på vad som väntar.

 

Men så känner nog även spelarna som äntligen får försöka göra sig själva rättvisa även i matchspel. Något som är enklare sagt än gjort till en början och därav brukar de första träningsmatcherna ofta se ut lite som helst och man får alltid ta dem med en nypa salt. Fördelen med årets Väsby är att många är kvar från fjolåret och där majoriteten vet vad för typ av spel som väntas av dem. Men det kommer nog ändå ta en liten stund innan vi känner igen Väsby Hockey från fjolårets säsong.

 

En säsong som till stora delar var positiv men som avslutades bittert med respass redan i Playoff 1 mot Forshaga. Men det känner vi ju alla till och nu vänder vi på bladet och startar en ny historia. Och den historien startar med en träningsmatch mot Enköpings SK, ett lag som vi känner väl till efter fyra tuffa bataljer från grundserien samt spelet i Allettan. Facit från dessa blev tre segrar och en förlust men kännetecknande från alla var att det var rätt tuffa och jämna matcher.

 

Enköpings SK har tappat en del vassa spelare från fjolårets så för dem framgångsrika säsong, men laget har även fyllt på med lite spelare som har duktiga meriter. Väsbys eminenta speaker, nämligen Kjelle Svensson har tagit pulsen på ESK genom att ringa upp sportchefen Christian Nordenberg för att kolla läget i detta uppländska lag.

 

Dags igen och vad får vi se för ESK denna säsong?

-Stor omsättning i truppen med nio nya yngre förmågor när några av våra äldre valt att sluta.

 

Trots detta hur lyder en tidig målsättning?

Att ta oss till Allettan för vi lärde oss massor av detta förra året så dit vill vi igen.

 

Vad vill ni bli bättre på mot förra säsongen?

Det offensiva, vi gjorde på tok för lite mål framåt men samtidigt var vi väldigt täta bakåt och det ska vi inte rubba på utan vi vill skärpa till målfabrikationen men ändå inte göra avkall på defensiven.

 

Profiler i detta lag?

Nr 9 forwarden Niklas Rigelius och backen med stor rutin 55 Robin Nilsson.

 

Kom nu slutligen med ett tips på vinnare av våran serie?

Säger då Huddinge som fått tillbaka några spelare som varit på utflykt och vänt nu hem efter tränarbytet.

 

Tack för att du tig dig tid och svarade och på återseende Onsdag 19.00.

Tack det samma kul att det startar igen

 

Kjelle Svensson

Speaker

 

Onsdagens motståndare har spelat en match än så länge och det var mot närkingarna Lindlövens IF. En match som var jämn men där Lindlöven sett över matchen var något vassare och vann med siffrorna 4-2.

 

Väsbys laguppställning:

Edvin Olofsson (Linus Ryttar)

 

Oliver Horrsell – Fredrik Stridlund

Martin Liljekvist – Alexander Glimtoft

Viktor Åström – Mikael Lengmo

Gabriel Österberg

 

Christian Holmblad – Christoffer Gozzi – Elliot Lorraine

Nick Hedemyr – Jonathan Rodensjö – Pontus Karlsson

Eric Winbergh – Jesper Kemi – Markus Nygren

Anton Rask – Felix Dahlgren – Manfred Ehlers

Tobias Hilmerstam

 

Vilar:

Johannes Nilsson – Rehab

Razmuz Waxin-Engback – Rehab

 

Varmt välkomna till Vilundahallen onsdag kl 19!