“Duva” och Lindlöven laddar om för Piteå

Med vind i seglen stänger Lindlöven idag igen spelveckan. Laget rullar än längre norrut, till Piteå och till LF Arena. Tränare Jonas Dufåker lyfter fram höjdpunkterna från gårdagens vinst och ger sina tankar kring det kommande motståndet.

Lindlöven befinner sig på bortaturné långt norröver. Igår klev laget ut i A3 Arena i Umeå och spelade behärskat hem tre nya poäng. Teg besegrades då med klara 5-1, en vinst där Lindlövens numerära överläge levererade.

Fyra av målen kom i just powerplay och tränare Jonas Dufåker lyfter fram Lövens tålamod i spelformen. Laget genomförde överlag en stabil insats, där ett kreativt offensivt spel blandades med noggrannhet i defensiven.

– Det som jag är mest nöjd med är att även när vi spelar så pass bra som vi gör i mittperioden slappnar vi inte av. När vi kommer hem i försvarszon för att spela försvarsspel gör vi det så jäkla bra! Annars är det lätt att när det rullar på med mål framåt blir du ihålig bakåt. Jag var riktigt nöjd med hur hungriga vi var i försvaret, berömmer “Duva” som däremot behövde väcka laget en bit in i slutakten.

– Ja, i den tredje perioden tyckte jag att vi började fuska ganska så ordentligt med chanspuckar i egen zon. Vi gjorde 5-1 och då tog jag en timeout, jag sa till laget att det här inte var okej. Det tog de till sig direkt efter timeouten och tightade till spelet och det är jag också nöjd med.

Varnar för Piteås toppspelare: “Isaksson är ruggig”

5-1-skalpen mot Teg är nu lagd till handlingarna och idag väntar nästa utmaning. Lindlöven lämnar spelarhotellet i Umeå på förmiddagen och gör resan norrut till Piteå, där matchstart väntar 16:00. Tabellsjuan säkrade sin playoffplats igår via seger över Borlänge (5-4 e.str.)

– Vi vet att Piteå är ett bra lag. De har många skickliga spelare. Vi kommer till deras hemmaplan, så det gäller för oss att precis som igår vara tighta bakåt och sätta våra chanser framåt, kommenterar Lindlövens målvakt Isak Mantler.

Motståndet har blandat i resultaten den senaste tiden. Noterbart är att sett över Piteås tio senaste matcherna har nio av dessa slutat med uddamålet åt endera håll.

När lagen möttes i Lindehov för exakt tre veckor sedan vann Lindlöven med 5-4. Idag kan laget ta sin andra raka seger mot Piteå, och samtidigt också följa upp gårdagens vinst. Jonas Dufåker blickar fram mot eftermiddagen.

– Piteå kontrar mycket och vänder spelet väldigt snabbt. Det gäller att vi tappar pucken vid rätt ställen av banan. Sen har de en femma som är riktigt bra, Isaksson är ruggig. Där måste vi vara vakna när han är på isen, förklarar “Duva”.

Matchen:
Piteå-Lindlöven
16:00 LF Arena, Piteå

Formen:
Piteå – V, F, V, V, F
Lindlöven – V, F, V, V, F

Truppen:
Tränare Dufåker gör en förändring i Lindlöven, då Daniel Eriksson ersätter Isak Mantler och startar mellan stolparna. I övrigt är matchtruppen densamma med tolv forwards och sju backar.

Text: Hannes Feldin