Uddamålsförlust i tät match

Det var en tät match mellan Surahammars IF och Kumla HC , där gästerna tog med sig 3 poäng via en 0-1 seger. Det var en match i publikens smak, med fartfyllt spel och flera målchanser. Suras gjorde nog sin bästa match så här långt.

Första perioden var tät och välspelad och en ledning för hemmalaget hade inte varit orättvis, men på ett numerärt överläge tog Kumla ledningen efter 15:24, ett mål som skulle visa sig vara segermålet.Skotten i första perioden 11-10 och det man minns bäst av den perioden är nog Chris Ordoobadis två tuffa tacklingar.

I andra perioden så böljade spelat fram och tillbaka, Sura spelade bra, nland annat så dödade man av ett tre mot fem läge i perodens slutskede. Skotten 6-13, beror ju mycket på att Kumla hade ett fem mot tre läge, där man bombarderade Philip Olsson med ett antal projektiler.

Tredje perioden blev som de övriga tät och tuff. Sura blev stundtals tillbaka tryckta, men då briljerade Philip Olsson i kassen med säkert spel och en och annan svettig plockning. Mot slutet av perioden plockade Sura ut Olsson (18:25) och försökte få till en kvittering, men det ville sig inte Kumlas keeper Jonathan Frykholm blev poängräddare för gästerna. Skotten i sista perioden 10-7 och totalt 27-30.

Fortsätter Sura med det här spelet, hög intensitet och vässar upp passningsspelet lite. Så kommer det här att gå vägen. Sen har man ju fått in tre spelare som tillför laget både tyngd och målfarlighet.

En lite kort resumé av de tre nyförvärven. Jänkaren Chris Ordoobadi visde redan i sitt första byte framfötterna. Med två tuffa tacklingar, på 10 sekunder. Sen fortsatte han jobba bra över hela banan. Backen Per Eriksson spelade säkert och blir en tillgång i både försvar och anfall. Forwarden Samuel Lidström, som också han gjorde en mycket bra match. Han hade fem, sex bra chanser att göra mål och spelade med hög intensitet.

Nu väntar Forshaga borta på onsdag, sen är vårserien färdigspelad. Då väntar kvalderien med start söndagen 8:e mars. Möjligtvis kanske Sura hinner få till en träningsmatch i uppehållet. Det återkommer vi till.

Surahammars IF-Kumla HC 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
Skott: 27-30 (10-11, 6-13, 10-7)