Sollentuna Hockey – Stark position i Stockholm

Vi lever idag under omständigheter som påverkar hela vårt samhälle, såväl vår verksamhet och vi har stor respekt för detta. Dock handlar den här artikeln inte om Coronaviruset, utan vår sportsliga verksamhet.

 

Sportsliga framgångar
Mycket pekar i rätt riktning för Sollentuna Hockey. Inom Stockholms hockeydistrikt är det Sollentuna Hockey på norra sidan och Huddinge på södra sidan, som idag tävlar i både J18 Elit, J20 Elit samt Hockeyettan.

En komplett stege för spelarnas utveckling
Vår strävan att kunna erbjuda en komplett stege, från hockeyskola till elitförberedelse är idag komplett. En starkt växande Ishockeyförening, där det primära fokusområdet under ungdomsåren är att ge alla spelare bästa möjliga utveckling och kunskaper för att bli en så bra hockeyspelare som möjligt. För oss som förening är utbildningen det centrala, vi tror inte på kortsiktiga vinster genom tidig utslagning och toppade lag. Inom föreningen vill vi få människor att växa som spelare och ge rätt verktyg för maximal utveckling. Vår ambition är att så många spelare som möjligt skapar sig ett livslångt intresse för världens roligaste idrott och spelar ishockey så länge som möjligt.


U16 till J18 Elit, J20 Elit och sedan Hockeyettan som senior.
Från föreningens ungdomssektion kan spelare som blir juniorer få möjlighet att spela på högsta nivå i regionen. 
Vi vet att många spelare ser sig om efter spel vid olika hockeygymnasier när grundskolan avslutats. Sollentuna Hockey är ett alternativ där valfrihet av gymnasium och utbildning går hand i hand med en elitförberedande utbildning inom Ishockey.

Vi vet att det inte alltid är så lätt att under tidig ålder flytta hemifrån, hantera dyra bostadskostnader, mat, tvätt, skolgång och samtidigt klara av hockeyns utmaningar, och därmed även känna fortsatt glädje för sin idrott. Därför ger vi spelarna möjlighet att prioritera sin skola, och välja gymnasie-utbildning med omsorg. Det är utbildningen som skapar förutsättningar för yrkeslivet, oavsett hur länge hockeykarriären fortgår.

Att Sollentuna Hockey inom samma förening även kan erbjuda J20 Elit och spel som i Sveriges 3:e högsta serie gör att spelarna potentiellt har möjlighet att utvecklas hela vägen, för att sedan ta klivet in i en allsvensk eller SHL förening. Det är dock viktigt att påpeka, att spelarens utveckling ligger helt på spelarens ansvar.

Det är hur du förvaltar din egen utveckling som kommer avgöra hur långt du går inom Ishockeyn. Vi lär dig hur du skall ta det ansvaret, samt vad som krävs.

Ungdom, U8 till U15
Sollentunamodellen styr verksamheten. Inom ungdomsverksamheten är all fokus på kvalité i utbildningen. Vi utvecklar individer, goda lagkamrater och duktiga hockeyspelare. Sollentunamodellen visar tydligt för alla medlemmar hur vi avser utveckla spelare, samt hur föreningen arbetar för att inkludera alla i verksamheten. Under året har vi utvecklat ishockeyn för flickor, och vi skall arbeta framgent för att uppdatera Sollentunamodellen för flickor, samt ta in feedback och input från ledare och medlemmar. Detta arbeta pågår nu, och ni är alla välkomna att maila in synpunkter, förslag och idéer till sporten@sollentunahockey.com

Våra ledord är: Ambition, Glädje & Kvalité
Sollentunamodellen

Hockeyskolan
Det är med stor glädje vi följer dessa blivande hockeyspelare, från att de tar sina första skär, puttar pucken över mållinjen, gör sin första målgest, firar med sina kompisar på isen, och lär sig hantera motgångar. 
Föreningens Hockeyskola har utbildade ledare och det är något vi lägger stort värde vid.Vi utbildar ledarna i Tre Kronors Hockeyskola utbildning. Sollentuna är en stor kommun, och vi glädjes verkligen åt alla engagerade barn och föräldrar. Tyvärr blev året lite kortare en planerat, och våra små hockeyhjältar fick inte den avslutning vi hade planerat. Vi längtar och ser fram emot att få starta upp hockeyskolan igen efter sommaren! Vill även passa på att sända ett stort tack till alla fantastiska föräldrar som engagerat sig. Jättekul!
Hockeyskolan

Hör gärna av er med frågor och funderingar till: Sporten@sollentunahockey.com