Inför matchen: Huddinge vs Väsby – ”Vi vet att de ligger där de ligger och känner att vi bara ska ut och spela vårat egna spel”

Denna vecka bjuds endast på bortamatcher för Väsbys del. Huddinge väntar i Björkängshallen under onsdagskvällen och på söndag åker Väsby till Gävle för att där ta sig an Strömsbro. Det är två tuffa bortamatcher för Väsbys del mot lag som inte har utrymme för många poängtapp till om de ska ta sig till den ädlare serien, Allettan efter jul.

För Huddinge så är läget betydligt mer prekärt än vad det är för övriga lag som slåss omkring Allettan-strecket. Det är nämligen så illa för dem att de har hela nio poäng upp till en femteplats och då återstår det endast tolv poäng att spela om. Med andra ord finns inget annat än segrar för deras del så räkna med ett heltänt Huddinge under onsdagskvällen.

Att Huddinge skulle ha den prekära sitsen med endast fyra omgångar kvar av grundserien trodde nog inte så många på inför seriestarten. Men laget som inte har missat spel i Allettan på över ett decennium har verkligen haft det tungt denna säsong. De har gjort spelmässiga okej insatser men verkligen saknat udden i anfallen. Det så berömda pricket över i:et har saknats. De har skjutit mängder med skott mot motståndarmålvakterna. Faktiskt tredje mest av alla lagen i serien men haft en utdelning på dessa på ynka 6,16% som gått i mål. Lägg där till ett PP-spel endast givit en utdelning på 16,67%. Att spela bra i PP och göra många mål har ju annars varit Huddinges paradgren så det är nog helt klart där som det fallerat för laget denna säsong.

Huddinge har stuvat om lite i sitt lag på sistone. Några spelare har lämnat och några har tillkommit där man framför allt måste nämna tvillingduon, Oscar och Victor Ahlström. Denna duo har tillfört laget offensiv spets där båda snittat minst en poäng vardera per de tre matcher de spelat och där ingen av dem varit inne på ett enda baklängesmål bakåt. Det vill nog till att fler tar rygg på dem i Huddinges fyra sista matcher för att de ska kunna greppa det mikroskopiska halmstrået som finns kvar för dem.

Stuva om i sitt lag har även Väsby fått göra den senaste tiden eftersom laget tyvärr råkat ut för lite skador. Glädjande för Väsbys del var då tillskottet från Almtuna IS i form av Tim Dackell som kommit in som en härlig virvelvind till laget under de två matcher som han spelat för oss. Jag har tagit några ord med Väsbys färskaste förvärv som får berätta lite om vad han tycker om sina två spelade matcher med oss, vad han tror väntar oss i Huddinge och varför han tror att vi fortsätter vårt segerrika spel även efter onsdagens omgång.

Hej Tim! Så har du fått genomföra hemmapremiär i segern mot Hanviken med 3-0. Hur kändes det och vad tycker du om din egen insats?

-Tjena! Det kändes bra! Är nöjd med insatsen och extra skönt med en vinst just i min hemmapremiär.

Två matcher har du nu varit med sedan du anlände till Almtuna och du har varit väldigt nära att göra mål i båda matcherna. Hur känner du att omställningen från junior- till seniorhockeyn har gått för dig?

-Har spelat några seniormatcher innan så vet vad det innebär. Tycker att jag har kommer in i det mer och mer för varje match som går.

Hur har det annars varit för dig att ställa om till vårt spelsystem kontra det du varit van med?

-Det har varit ganska enkelt då Jussi har hjälp mig mycket. Stora skillnaden är väl spelet utan puck.

Om vi går tillbaka till söndagens match mot Hanviken. Vad säger du om matchen och vad tycker du vi gör annorlunda under de två sista perioderna kontra den första som Hanviken hade övertaget i?

-I över 60 minuter tycker jag att vi gör en bra match vilket gör att vi vinner. Jag tycker att vi styr spelet bättre andra och tredje och vi kommer ut mer framåtlutande.

Huddinge väntar oss nu på onsdag. Ännu ett desperat lag som verkligen måste segra för att de inte deras dröm om Allettan ska gå i kras. Vad tror du väntar oss då?

-Tror att de kommer att komma ut väldigt hårt och verkligen vill vinna just för att det är mot oss. Det är ett bra lag som är desperata som du nämner, så därför gäller det att vi kommer ut bra från start.

Hur hanterar man bäst lag som verkligen strider för tabellpositioner och vad tror du blir viktigast för oss att fokusera på då?

-Vi ska vara med från start och inte ge dem någonting. Vi vet att de ligger där de ligger och känner väl att vi bara ska ut och spela vårat egna spel.

Slutligen Tim, vilka avtryck önskar du lämna efter matchen i Björkängshallen på onsdag och varför tror du att vi återigen blir lyckosamma i vårt spel?

-Jag vill bidra med bra energi samt mina styrkor vilket ligger i spelet med puck. Känns som att vi har riktigt bra självförtroende i gruppen vilket leder till att man vinner matcher i det långa loppet.

// # 25 – Tim Dackell

Läget i Väsby inför matchen är att kvartetten Nils Bolin, Vladimir Chetverikov, Victor Olsson och Tobias Liljendahl missar matchen. Samtliga på grund av skador och där poängligaledaren Liljendahl dessvärre står för det senaste avhoppet då han skadade sig under tisdagsträningen. Förhoppningsvis är dock denna av det lindrigare slaget men det får vi återkomma med. I gengäld är Christian Hägg åter i laget efter sin utlåning i Hockeyallsvenskan vilket gör att Väsby ställer upp med två målvakter, sju backar samt elva forwards.

Matchen sänds som vanligt på Hockeyettans plattform www.hockeyettan.se

Erbjudande där du samtidigt är med och stöttar Väsby Hockey:
Abonnemang på Hockeyettan Play >>
(Välj Väsby Hockey i listan över klubbar så stöder du föreningen)

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mathias Lindersson