Inför matchen: Bodens HF vs Väsby – ”Det blir garanterat en tuff match mot ett bra motstånd”

Väsby Hockey är tillbaka i Boden igen efter den sköna vändningen och segern borta mot Kiruna IF. Nu får killarna njuta under sen lördagskväll men redan söndag morgon är det ny matchfokus och eftersom Väsby klockan 15.00 ställs mot ett annat förmodat topplag i form av Bodens HF.

De har precis som Väsby vunnit sina spelade matcher i Allettan. Dock har de spelat en match mindre men slog tillbaka Kiruna i sin premiär med uddamålet 5-4 och igår lördags så vann de hemma mot Lindlövens IF med 5-2 efter att de gått ifrån ett likaläge på två inför den sista perioden till seger med 5-2.

Boden är topptippade i alla tips inför seriestarten av Allettan och har motsvarat förväntningarna bra hitintills. Laget gjorde även en bra grundserie där laget kom tvåa efter Hudiksvall och förlorade endast två matcher.

Om man ska gå på olika rapporter som beskriver Boden så sägs det vara ett tungt och tufft lag som spelar en frän ishockey. Men förutom att de spelar en bra fysisk hockey så har de även en hel del finsnickrare i laget och där tvillingduon Max och Joel Wahlgren hitintills har gjort en bra säsong. Vidare har Uppsalabördige Pontus Johansson bibehållit lödet i klubban och har hamrat in hela tolv mål på sina arton spelade matcher. Men den som kanske stuckit ut mest hos norrbottningarna under säsongen är den smarte centern Christian Nyman. Han har gjort det så bra i år att han även fått chansen på spel i Hockeyallsvenskan under säsongen då han lånades ut till Tingsryd under några matcher.

För att få lite mer koll på söndagens motståndare för Väsby så har jag vänt mig just till Christian Nyman. Han är en ganska välbekant spelare för Väsby eftersom han innan han tog steget över till Boden även spelade med för Kalix som Väsby mötte i Allettan säsong 2016/2017.

Så här berättar han om sitt lag, vad han tror väntar under söndagseftermiddagen och vilka segerrecept han har förtälja inför det härliga toppmötet i HIVE Arena.

Hej Christian! På söndag möts vi igen. Det var tre säsonger sist vi drabbades samman. Vad tror du väntar er nu?

-Tjena! Det blir garanterat en tuff match mot ett bra motstånd.

Vad känner du annars till om årets upplaga av Väsby Hockey?

-Inte allt för mycket förutom att Väsby har dominerat sin serie innan jul. Hägg träffade jag i Tingsryd så han är åtminstone en spelare vi måste se upp med.

Om vi vänder på det. Hur skulle du vilja beskriva upplagan av årets Boden och vad tycker du karaktäriserar ert gäng?

-Vi har en bra mix på unga och några äldre spelare som spelar för varandra. Vi försöker spela med pucken och ha ett rörligt anfallsspel.

Ni har en ny tränare i år i form av Roger Forsberg. Vilken prägel har han satt på er och skiljer det sig mycket åt kontra tidigare säsonger?

-Det skiljer sig inte jättemycket sen tidigare men Roger ger oss mycket frihet att vara kreativa i vårt spelsystem när tillfälle ges.

Ni gjorde en stark grundserie där ni skuggade serievinnaren Hudiksvall och inledde Allettan med en seger hemma mot Kiruna. Vad säger du om er säsong hitintills?

-Vi har haft förmågan att vinna utan att spela på topp, vi tycker att vi är på rätt väg men har en bit kvar till att spela vår bästa hockey.

Vad har ni annars satt för målsättning inför Allettan och tror du det är ett realistiskt satt mål?

-Vårt mål är att vinna så många matcher som möjligt och skapa oss bra förutsättningar till play off.

Du har personligen gjort en fin säsong rent poängmässigt har även fått chansen i Hockeyallsvenskan i och med en inlåning till Tingsryd. Hur känns den egna formen och vad är det som gjort att du höjt ditt poängfacit så rejält mot de tre senaste säsongerna?

-Jag har haft en mer offensiv roll i år, där jag fått mycket förtroende, så det tillsammans med att jag har spelat med bra spelare har gjort så det trillat in lite fler poäng än tidigare.

Slutligen Christian, vad tror du på för typ av matchbild på söndag och vad är era nycklar för att vinna som du ser på det?

-Jag tror de blir en frejdig match med två lag som vill anfalla, blir viktigt för oss att inte tapp pucken på linjerna.

// # 63 Christian Nyman – Bodens HF

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mats Tjernström