BHF föll i slutminuterna mot Enköping

BOR – ENK  (3-4) (swehockey.se)

Borlänge Hockey var på söndagseftermiddagen tillbaka på hemmaplan efter en helg i Norrland där man tog en vinst och 1 förlust. Enköpings SK stod för motståndet och för att kunna haka på topp 3 var en seger någonting BHF behövde.

Det såg också lovande ut när Ludvig Westerlund satte dit 1-0 för hemmalaget med ett fint skott efter 15.19.

Tidigt i den andra perioden dubblade BHF sin ledning då Emil Rangedal fick på en bra träff från blålinjen. Så länge enligt planerna för BHF som saknade ett par tongivande spelare inför matchen.

Men gästerna var snabbt tillbaka i matchen då man både gjorde 2-1 och 2-2 inom loppet av 2 minuter halvvägs in i matchen.

BHF fick sedan stora möjligheter att ta tillbaka sin ledning då gästerna drog på sig 3 utvisningar på raken vilket gav BHF en lång stund i powerplay. Men spelet i numerärt överläge har under hela säsongen varit väldigt svagt och man lyckades inte förvalta lägena. Det innebär att BHF på dessa 6 matcher man spelat i vårserien ännu inte lyckats göra mål i powerplay.

Knappt 3 minuter in i slutakten var vändningen ett faktum då gästerna satte dit 2-3.

Casper Östberg som är BHFs bäste målskytt denna säsong gjorde sitt andra mål i vårserien när han kvitterade till 3-3 efter 11.34.

Sen var det ju det här med powerplay. När BHF fick chansen att återigen spela numerärt överläge med drygt 6 minuter kvar att spela så kom avgörande. Men det var inte hemmalaget som gjorde mål utan gästerna kunde istället med en man mindre sätta dit matchavgörande 3-4 med 5 minuter kvar att spela.

Trots utplockad målvakt i form av Oliver Norgren (där förövrigt hans pappa Jonas är huvudtränare i gästerna Enköping) så fick inte BHF till någon kvittering och Enköåping bärgade alla 3 poängen.

En väldigt tung förlust för BHF som inte tog chansen att haka på topp 3 racet om att nå play-off genom den såkallade bakvägen.

Än finns såklart många poäng kvar att spela om men såna här hemmamatcher där man har en 2-0 ledning samt inte utnyttjar sina poäng behöver man ta en seger i.

Nu är det 6 poäng upp till just Enköping som innehar 3 platsen i tabellen. Dock har BHF en match mindre spelad.

Härnäst väntar en oerhört tuff match för BHF som på onsdag kväll tar emot serieledande Arlanda Wings som man förlorade mot på bortais med 4-0.

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se