Vass sniper första värvningen!

20-årige forwarden Vincent Reimer blir Bois första nyförvärv inför säsongen 23/24. Rightaren hade en kanonsäsong i Krif där han vann den interna skytteligan i stor stil. 17 mål noterades snipern för, och det var hela sex mål fler än tvåan i den interna skytteligan. Och det som förstaårssenior, så det finns givetvis stor utvecklingspotential i den Leksandsfostrade ynglingen, något som vi givetvis hoppas få se i Mariehus arena i vinter. 

Vem är Vincent Reimer?

– Jag är en ung, drivande spelare som älskar hockey och vill utvecklas varje dag. Jag är offensivt lagd och vill bidra med det i första hand, men jag vill också vinna matcher och då måste man också bidra i alla delar av spelet.

Jag som sett dig en del har sett dig som en riktig sniper, är det din största styrka skulle du säga?

– Jag har haft ett bra skott länge, och jag försöker träna mycket på det för att fortsätta ha ett bra skott då det bidrar till min offensiv, men sedan vill jag bli bättre på allt. Men det är mest offensiven jag vill bidra med. Sedan sniper vet jag inte, men jag försöker att hitta lägen att komma till avslut på och ta pucken till mål.

Vi är givetvis väldigt glada över att du valde Mariestad, men varför blev det Mariestad och inte något av de andra 40 hockeyettanlagen eller allsvenskan?

– Jag har fått en väldigt bra uppfattning och bara hört gott om föreningen. Sedan har de haft bra resultat och jag vill vara med på det tåget. Man vill ju vara med i toppen och strida, det är roligast. Jag har som sagt var fått en bra bild som lockat mycket.

Vad känner du till om Mariestad och Bois?

– Inte jättemycket, men det jag hört är idel bra saker. Jag vet att det är en fin sommarstad, och det är ju trevligt. Sedan har jag inte jättebra koll om jag ska vara ärlig, men jag har ändå fått en bra uppfattning.

Känner du någon i laget, eller känner till?

– Jag känner till många så klart, men jag känner inte någon så. Men jag vet vilka de flesta är, speciellt de i min egen ålder, som Hugo Pettersson, som jag mött mycket under uppväxtåren.

När ansluter du till klubben?

– Vi har inte kommit så långt än, så jag vet inte. Men jag ser fram och längtar emot det, att få se staden och träffa laget.

Då hälsar jag dig avslutningsvis varmt välkommen till laget!

– Ja tack så mycket, det ska bli väldigt roligt!

Bois sportchef Carl Johansson om värvningen:
”Vincent är en ung, mycket lovande högerskytt med en fin första seniorsäsong i Kallinge i ryggen. Vincent står på tröskeln till sitt stora genombrott i seniorhockeyn. Jag är jättenöjd att Vincent valt att fortsätta sin resa hos oss.”

Av Krister Holm

Vincent Reimer, ny i BoIS. FOTO: LEIF HELLERIN