Blytung seger för Brödernas/Väsby

Brödernas/Väsby tog en lika viktig som blytung seger hemma mot Hudiksvall med uddamålet 5-4. Det i en härligt bra match som var full av spänning och där ett stenhårt krigande hemmalag till slut kämpade till sig de tre poängen.

– En grym seger som vi verkligen behövde som lag. Jag tycker äntligen vi börjar likna det Vilda Brödernas/Väsby som vi vill vara. Ett uppoffrande spel genom sextio minuter plus ett sylvasst power play lade grunden för segern. Nu njuter vi till midnatt, sedan går vi vidare mot fredagens match, säger tränaren André Smulter.

Det blev ett riktigt hett, tufft och minst sagt sevärt möte mellan två lag som verkligen inte höll igen. Varken under matchen eller i den första perioden. Chanserna haglade, duellerna var rikliga och tre mål skottades in.

Det första stod Brödernas/Väsby för och det var ett riktigt vasst mål signerat Carl Wassenius. I fritt läge visade han vilken frän målskytt han är när utan pardon skyfflade in pucken i målvaktens vänstra kryss.  Dessvärre för Brödernas/Väsbys del fick man inte glädjas mer än trettiofyra sekunder innan det var kvitterat. En styrning från gästerna hittade vägen förbi Linus Ryttar som var chanslös på målet.

Hudiksvall tog även ledningen i matchen mot mitten av perioden när ett mindre bra agerande från hemmalaget gav gästernas ett alldeles för enkelt mål. Målskytt för Hudiksvall var inte mindre än forna Väsbyspelaren Lucas Feuk som trädde in pucken i tom kasse efter att han lite för enkelt hållit undan för en hemmaspelare och därefter rundat Ryttar.

Mittakten blev inledningsvis väldigt bra för Brödernas/Väsby som tog offensiva initiativ och som nu orkade bita fast Hudiksvall i längre anfall. Det hårda arbetet gav ett tidigt numerärt överläge och då tog det endast tolv sekunder innan det var kvitterat. Bra skymning av Filip Rydström framför målet gjorde att Linus Rotbakkens prickskytte från offensiva blå, tog hela vägen in. Det behöver inte vara hårt alla gånger, bara det är välplacerat vilket detta mål blev ett bra bevis på.

Hemmalaget fortsatte att ha initiativet under första halvan av mittakten och det gav till slut även ett ledningsmål. En snabb spelvändning iscensattes av Nicklas Nousiainen från egen zon. Pucken hamnade därefter hos Fredrik Forsberg och sedan gick det undan. En fin passning senare så var Jeremias Lindewall fri och lurade grant bort målvakten och trädde in 3-2.

Målet fick Hudiksvall att tända till. De hittade därefter tillbaka till spelet de hade under stora delar av den första perioden. Det gav med sig en utvisning och därefter orkade inte Brödernas/Väsby stå emot längre. Jesper Wiberg stod för en stark aktion när han tog sig in mot kassen och därefter hittade hans avslut in vid sidan av Linus Ryttar.

Men i samband med målet drog Hudiksvall på sig en onödig utvisning. Att bjuda Brödernas/Väsby på numerära överlägen var kostsamt ikväll då PP-spelet verkligen var sylvasst. Med ynka fem sekunder kvar av perioden prickade Filip Rydström in 4-3 målet efter att en bra skymning framför målvakten, nu signerat Christian Hägg, öppnade upp för målet.

Med en ledning i ryggen inför den sista perioden var det ett väldigt försvarsinriktat hemmalag som med näbbar och klor försökte hålla ett ångande hett Hudiksvall undan nätkänning. Brödernas/Väsby städade framgångsrikt av två raka numerära underlägen och sedan när väl laget själva fick ett motsvarande läge, ja då tog man verkligen tillvara på det. Linus Rotbakken stod för en perfekt avvägd passning till Fredrik Forsberg och sedan blev det en projektil som hette duga av ”Foppa”. Stenhårt rakt upp i taket gav lite mer luft i målprotokollet vilket verkligen behövdes inför Hudiksvalls sista anstormning.

Den var intensiv och den gav en reducering efter att deras rörliga anfallsspel till slut hittade en ledig spelare. En forward som strax framför mål vinklade upp reduceringen till 5-4. Men det blev inget mer mål för gästerna. Brödernas/Väsby stred verkligen föredömligt för de tre poängen och det gjorde så att man till slut kunde rida ut stormen.

Sammanfattningsvis så går det inte annat än att vara stolt över den insats som Brödernas/Väsby visade upp ikväll. Laget mötte ett väldigt bra spelandes Hudiksvall men tog fajten på absolut bästa sätt samt de tre poängen som verkligen var livsviktiga för tabelläget.

Filip Rydström får personifiera den kampvilja som hela laget stod för ute på isen. Han var frän, tung, jobbig och dessutom stod han för en trepoängsmeny i form av mål och två målgivande passningar. Tre välförtjänta grisar går därmed till Rydström.

Två grisar tilldelas poänglirkaren Carl Wassenius som återigen stod för avgörande insatser i offensiven via elegant prickskytte och fina framspelningar.

Sista grisen ges till lagkapten Linus Rotbakken som ledde styrkorna föredömligt och som dessutom visade hur viktig han är för lagets PP när han låg bakom tre av de fyra inspelade målen i dessa överlägen.

Men såsom laget spelade ikväll finns det ingen som föll ur ramen där den föredömliga laginsatsen gav laget ett rejält hopp upp i en visserligen väldigt haltande tabell.

Vid pennan

Matchstatistik:
Brödernas/Väsby – Hudiksvall 5-4 (1-2, 3-1, 1-1)
Period 1: 1-0 (03.27) Carl Wassenius, 1-1 (04.01) Adam Byström Johansson, 1-2 (09.34) Lucas Feuk.
Period 2: 2-2 (02.43) Linus Rotbakken (Carl Wassenius, Filip Rydström), 3-2 (11.44) Jeremias Lindewall (Fredrik Forsberg, Nicklas Nousiainen), 3-3 (18.32) Jesper Wiberg, 4-3 (19.55) Filip Rydström (Linus Rotbakken, Carl Wassenius).
Period 3: 5-3 (07.53) Fredrik Forsberg (Linus Rotbakken, Filip Rydström), 5-4 (10.32) Christoffer Jansson.
Skotten: 26-36 (12-12, 10-10, 4-14)
Utvisningar: 10-10 (0-0, 4-4, 6-6)
Publik: 362 åskådare, Renew Arena