Fri 26 Feb 19:00
Hockeylag TYR -
Hockeylag HHHC -

Vill du fortsätta din hockeykarriär i Skövde IK?

       

 

Skövdes Ishockeygymnasium

Skövde IK och Gymnasium Skövde vidareutvecklar sin ishockeyprofil, Lokal Idrottsutbildning (LIU), för att skapa perfekta lösningar för gymnasieungdomar som vill satsa på ishockey. Vi har ett upplägg som ger dig möjlighet att kombinera satsning mot elitidrott och skola.

Skövde IK är en klubb som har sportsliga ambitioner att vara ett etablerat topplag i division 1 och därmed få möjligheter till kvalspel mot Allsvenskan. Vår långsiktiga målsättning för juniorlagen är att bli etablerade J18 och J20 Elit lag och fostra spelare som kan ta steget upp i A-laget.

Vi är idag en attraktiv förening för unga talangfulla spelare som är på väg framåt i sin karriär och personliga utveckling. Vi är en klubb där ambition, respekt, och ödmjukhet är ledord i vardagen.

 

Detta ingår i ishockeyprofilen (LIU):

  • 2 träningar/vecka under skoltid (utöver ordinarie lagträning)
  • Individuell spelarprofil och coaching samtal
  • Idrott och hälsa
  • Etik och moral
  • Samarbete med skolans övriga idrottsgymnasium

 

Vill du fortsätta din hockeykarriär i Skövde IK?

Under rådande situation har vi ej möjlighet att erbjuda provträningar för spelare intresserade av att fortsätta sin karriär i Skövde IKs juniorverksamhet utan ber er att istället skicka en intresseanmälan till oss. Intresseanmälan av att spela i Skövde IK J18 nästa säsong skickas till:

Viktor von Haugwitz, viktor.vonhaugwitz@skovdeik.se

För att vara säker på att du kommer in på det gymnasieprogram du vill studera, samt ha möjlighet att ha LIU som en del av din studieplan, rekommenderar vi er att välja det program på Västerhöjdsgymnasiet som förstaalternativ för gymnasievalet.

På länkarna nedan hittar ni information om vilka program som är kompatibla med LIU utbildningen.

https://www.hockeyettan.se/skovde-ik/hockeygymnasium/

https://www.gymnasiumskovde.se/om-gymnasium-skovde/idrottsutbildning/lokal-idrottsutbildning-liu/