Mörrum klart för U16 Elit!

Mörrum Hockeys U16-lag har kvalificerat sig för landets högsta serie. Laget utklassade igår Lund i slutkvalet och besegrade idag Halmstad Hammers med 5-2. Till hösten väntar möte med lag som till exempel Malmö, Frölunda, Rögle, HV71 och Växjö Lakers. Det stundar dessutom härliga derbyn mot Karlskrona HK.

”Det här är otroligt stort för Mörrum. Både för föreningen och grabbarna”, säger Mörrums tränare Mathias Lönqvist.

Matchen blev dramatisk och avgjordes inte förrän 25 sekunder före slutsignalen då Melwin Högman, i boxplay, satte 5-2 i tom kasse.

En annan avgörande sekvens var i andra perioden, då Hammers just kvitterat Mörrums ledning till 2-2. Goiset fick en spelare utvisad. Halmstad hade chansen att ta ledningen i powerplay – men sekunder efter det att Mörrum hade blivit fulltaligt kom istället ledningsmålet åt andra hållet. Isac Jeppson sköt 3-2 och Melwin Högman spädde snabbt på till 4-2. Hammers tog då timeout, men kunde aldrig hämta sig efter det knockoutslaget.

”Vi var illa ute där, de hade momentum i andra perioden. Men vi krigade i försvaret och kunde kontra in två mål”, säger ”Lönken”.

Vad säger du om säsongen i stort?

”Vi har haft två årskullar och fyra lag igång. Grabbarna har spelat många matcher och härdats i det. Det är en strategi som klubben har haft. Vi bommade avancemang i sista matchen förra året, så jag har vetat hela säsongen att det kan gå vägen. Det är en bra kull, men man vet aldrig vad som kan hända. Vi har varit illa ute och hämtat upp stora underläge i flera matcher”.

När laget kommer hem från Lund ikväll vankas det fest i vippen.

”Det blir pizza och lite sånt, det är grabbarna värda. Jag är så otroligt stolt över dem”.

Mörrum-Halmstad Hammers 5-2 (2-1, 2-1, 1-0)
Mörrum: Melwin Högman 3, Isac Jeppsson 2. Halmstad: Paul Douglas, Anton Lund. Skott: 29-32.