Jesper Broeng klar för Kalmar HC

Sportchef Daniel Stolt och backen Jesper Broeng är överens om ett kontrakt för säsongen 2023/2024.
24-årige Broeng med Skutskärs SK som moderklubb kommer närmast från spel i Mariestad BoIS. Jesper som mäter 173 cm är rightfattad och spenderade sin juniortid i både Brynäs IF och Timrå IK där han i sistnämnda klubben spelade 6 matcher i HockeyAllsvenskan. Totalt har Jesper spelat 200 matcher i Hockeyettan och producerat 140 poäng fördelat på 38 mål och 102 assists. Föregående säsong i Mariestad BoIS spelade Broeng 42 matcher och leverade totalt 28 poäng fördelat på 5 mål och 23 assists.
Jesper Broeng om att signa för Kalmar HC: -Det känns riktigt bra att få haka på den resan som Kalmar har startat mot HockeyAllsvenskan. Sättet Kalmar spelar hockey på, tror jag kommer passa mig riktigt bra och på så sätt fortsätta min utveckling som hockeyspelare. Det ska bli grymt kul att köra igång säsongen 23/24.
Sportchef Daniel Stolt om att signa Broeng: -Jesper är en spelskicklig back som imponerat på oss när vi har mött Mariestad. Han har fina kvaliteter i det offensiva spelet och vi är säkra på att han kommer passa in i vårt spelsystem. Varmt välkommen till KHC-familjen, Jesper Broeng!
Besiktigad av Besiktningsbolaget!
Foto: Leif Hellerin