Drömstart för Tranås sänkte Hudiksvall

Efter helgens två matcher i Hudiksvall så var det dags för match tre i Tranås. Vid Hudikvinst så skulle man säkra en plats i kvalserien och samtidigt skicka Tranås på semester.

Direkt när pucken släpptes i första perioden så visade Tranås att dom inte var sugna att gå på semester, Tranås kom ut rejält taggat inför en stark hemmapublik i Stiga Arena.
Redan efter 01:14 så tog hemmalaget ledning när Erik Brissle fick ta en lite väl lång runda i Hudiks zon.
Tranås fortsatte att spela med sin energi och redan efter 03:11 så hade vi 2-0. Det klassiska uttrycket ”sitta kvar i bussen” kan man väl säga passar in ganska bra på Hudiklaget. I samband med 2-0 målet valde huvudtränare Algeman att ta time-out.

Sex minuter in i första perioden fick Hudik chansen att spela powerplay och inte kort därefter så hittade Alexander Bjurström nät och vi hade reducerat i Stiga Arena.
Tranås skulle dock efter en tekning i offensiv zon och ett backskott som styrdes in i mål utöka till 3-1. Vi fick se fyra mål innan vi ens hunnit med powerbreak.
Efter powerbreak så tar Hudik över matchen och med fem minuter kvar av perioden så reducerar man genom en styrning av Filip Sjöberg.
Efter det får vi inte se några fler mål i första perioden.

Femtio sekunder in i andra perioden utvisas Christoffer Jansson och bara sex sekunder senare så utvisas även Filip Lander. Tranås med ett erkänt starkt powerplay i ett powerplay med två man mer i nästan två minuter borde ju bara kunna sluta på ett sätt? Men en starkt kämpande trio och Isak i målet reder ut båda utvisningarna på ett fantastiskt sätt.
Hudik fortsätter som man avslutade första perioden genom att vara spelförande men Tranås sticker upp några gånger med sin fart och frenesi.
Hudik fortsätter trycka på men Viggo Andrén i Tranåsmålet är som en vägg.
Det blir inga mål i andra perioden och trots att Tranås hade ett fem mot tre powerplay så slutar skottstatistiken i andra perioden 12-4 till Hudik Hockey.

När tredje perioden startar så är frågan om Tranås ska orka streta emot Hudiks press.
Viggo André fortsätter att storspela i målet men med fem minuter kvar av tredje perioden ska Hudik få ett gyllene läge att kvittera, då man får chansen i numerärt överläge men man kommer inte närmare än ett stolpskott.
När Hudik plockat ut målvakten så gör Tranås 4-2 med 20 sekunder kvar av matchen.
Skottstatistiken i tredje perioden slutar 16-5 till Hudik.

Den här starten av Tranås var matchavgörande och kan Hudiksvall starta på ett bättre sätt idag, spela som man gjorde sista 45-50 minuterna och få in mer folk på kassen så kommer Tranås få kämpa hårt.

Redan idag är det dags för semifinal 4 i Stiga Arena.