Bara att glömma & gå vidare!

Sponsras av

Det var upplagt för en derbymatch som handlade om vem som skulle ta första platsen av Halmstad Hammers HC och Hanhals Kings. Men redan i andra perioden avgjorde Halmstad Hammers HC genom att fullständigt köra över hemmalaget. Det var mycket tack vare bortalagets stjärna Martin Pärna som stod för 1+4 som gjorde att man tog hem denna matchen.

Gästerna kom ut som ett klart starkare lag och visade att förlusten mot Borås HC inte skulle upprepas. Första perioden är målmässigt jämn där Halmstad Hammers HC vinner med 1-2. Hanhals mål kommer i kvittering till 1-1 och som Thomas Heden säger ”Vi lyckas kvittera oförtjänt till 1-1 i 1:a” senare i perioden gör Martin Pärna 1-2 med mindre än 4 minuter kvar av perioden. Som hemmasupporter kände man att vi skall vara nöjda att det bara stod 1-2 och att laget kan komma ut som ett nytt lag i period 2.

”Vi kommer ut på hälarna och lyckas inte alls att få tag på dom. Olyckligt att vi får det svårt att stämma i spelet i olika moment samtidigt. 10 minuter i andra dödar oss när Halmstad går från 2-1 till 6–1” säger Thomas Heden. Vi hänger med bra i första halvan av andra perioden och skapar lite lägen, men aldrig några riktigt farliga och man ser frustrationen hos spelarna när det inte stämmer. 11:44 in i period 2 sätter bortalaget igång och gör sedan 4 mål på 6 minuter och matchen är i princip över. Isak storspelar i målet men det räcker inte på långa vägar.

”Halmstad är ett bra lag men denna match skänker vi bort och vi får resa oss på fredag mot Tyringe” avslutar Thomas med och som vi vet så slutade matchen med klar seger för bortalaget med 3-9. Det har visat sig att Halmstad Hammers HC är en svår nöt att knäcka för hemmalaget. Vi får fler chansen inom kort och då hoppas vi på revansch. Sista perioden skapas lite spänning när Hanhals reducerar till 2-6 av Johan Zarwel assisterad av L Dower-Nilsson och 3 minuter senare gör Philip Granath 3-6 assisterad av F Persson, J Hellgren. Närmare än så kommer inte Hanhals Kings innan Halmstad Hammers HC öser på med ytterligare 3 mål sista 10 minuterna.

Hanhals Kings tappar placeringar i och med förlusten och ligger nu på fjärde plats och är en av fyra lag som får kvala. Mycket återstår av serien och Hanhals Kings åker till Tyringe på fredag och sedan tar man emot topplaget Kalmar på söndag. Det är mycket matcher för alla lag nu så det kan svänga rejält i matcherna. Heja Hanhals Kings!