Defensiven säkrade 3 poäng

Sponsras av

Hanhals Kings åkte till Tyringe efter att ha släppt 9 mål i baken två dagar tidigare. Frågan var ju inför kvällen om laget kunde studsa tillbaka. Reporterna under matchen talade mycket om ”mellanmjölk” dvs att inget av lagen riktigt tog tag i matchen. Tyringe hade spetsat till laget med några nya spelare och bjöd upp till en bra kamp jämfört med tidigare möte då Hanhals Kings vann med 6-0.

Tyringe får en kanonstart på matchen och cube Matthew gör sitt första mål för klubben efter 09:47. Men en tredjedel in på perioden gör #10 William Hallén sitt andra mål och kvitterar till 1-1 tid 14:18 assisterad av P Granath.

Andra Perioden startar på bästa möjliga sätt för Hanhals Kings då #39 Alexanders Stensson gör sitt första mål och lagets andra. Detta visades sig vara det avgörande målet i matchen. Isak Ragnevad i Hanhals Kings mål storspelade och visade verkligen varför han skall ha förtroendet fortsatt som första målvakt trots 9 insläppta i förra matchen. Resten av andra perioden bestod mest av massor av utvisningar utan att matchen var ful. Det är ju två lag som ligger sist och tredje sist i utvisningsstatistiken.

Tredje perioden blir inga mål trots att Tyringe vinner skotten totalt med 29-17. Isak Ragnevad räddade 28 skott och fick 96,55% i räddningsprocent. Det var förstås en nöjd tränare i Hanhals Kings som säger så här efter matchen:

”Viktigt för oss att studsa tillbaka efter förlusten mot Halmstad. Tyringe har som många andra lag i den här ligan lyft in några nya spelare och bjöd upp till en bra kamp. Att vi igen kan komma tillbaka efter en trög start och ta 3 poäng är såklart skönt. Vår defensiv gav oss vinsten idag och vår PK enhet gör ett fantastiskt jobb tillsammans med Isak i målet. Vi visar bra tålamod och gör ett bra jobb och helt enkelt stänger ner dom. När man släppt 9 mål på onsdagen för att på fredagen endast släppa 1 mål är ett styrkebesked att vi snabbt kan korrigera misstag på kort tid. Matcherna duggar tätt och näst väntar Kalmar hemma på söndag. Skönt att fira lördag med position 2 i tabellen”