”Helt mållös – det är svårt att sätta ord på det här ” * Vimmerbys trotjänare Pelle Ström tagen efter avancemanget * Vilda glädjen – se klipp här!

Han har gjort flest matcher i Vimmerbys historia och varit klubben trogen sedan barnsben.

Pelle Ström, klubbikonen, var rörd och tagen efter avancemanget till HockeyAllsvenskan.

– Jag är helt mållös. Det är svårt att sätta ord på det här, säger backen.

TV:  VH till HockeyAllsvenskan – se jublet på slutsignalen här!

 

Ja, det blev en magisk lördagseftermiddag och kväll i Vimmerby.

För spelarna, för fansen, för den lilla staden.

8–1 (!) mot Halmstad i sista omgången i kvalserien och – för första gången i klubbens historia – en plats i landets näst högsta serie.

För några av spelarna – de som varit med hela vägen och har Vimmerby som moderklubb – var det såklart extra känslosamt.

En av dom är Pelle Ström, 29, backen som debuterade i A-laget redan 11/12 och som gjort flest tävlingsmatcher (488) i VH-tröjan.

Han tog sina första skär i hockeyskolan ”Björnligan”, blev snabbt fast i sporten och på lördagskvällen stod han där som vinnare med sitt älskade VH.

Ström – här kan ni läsa en längre intervju med honom – var tagen efter knallen.

– Jag är helt mållös. Det är svårt att sätta ord på det här. Man har spenderat så mycket av sin tid i livet här. Så många minnen kommer tillbaka… Som när man gick med farmor hit direkt efter skolan och åkte på allmänhetens och hade en dröm om att komma så långt som möjligt. Det är helt magiskt, säger han till Vimmerby Tidning. 

* Hur viktigt är det att ha så många spelare i truppen från hemstaden?

– Vi har haft en kärna i laget en längre tid och den kärnan har haft ett gemensamt mål hela tiden och det har varit kvalserien och HockeyAllsvenskan. Att den kärnan består av Vimmerby-killar bringar nog mer intresse för byn och att ungdomarna här ser att det är möjligt att spela för VH, sa Pelle Ström till hockeyettan.se  tidigare i våras.

Vad det betyder personligan för Pelle Ström?

– Det största som hänt är mina barn, men efter det kommer det här tvåa. Helt klart, säger han till Vimmerby Tidning.

Anton Carlsson, 27, forwarden med VH som moderklubb och som gjort tio säsonger och över 300 matcher i föreningen, var också berörd. 

– Det är mycket känslor som går igenom min kropp just nu. Jag är rörd och allting känns nästan surrealistiskt. Vi är en sån liten förening. Allt är bara magiskt och ren glädje. Det är som en saga och så jävla stort. Vi ska spela i Allsvenskan, där så många är härifrån dessutom. Och många av de andra, som kommer utifrån, har kommit in i Vimmerbyandan så jäkla bra, säger han till Vimmerby Tidning.

Pelle Johansson, sportchefen, var lika tagen efteråt som alla andra – och kunde inte låta bli att tänka på några av trotjänarna.

– Det är helt ofattbart. Det är så sjukt. Samtidigt har vi bäddat för det på något sätt och jag kan tycka att vi är värda det. Vi har haft marginalerna med oss och stjärnorna stod rätt. Det är ett fantastiskt lag och hela den biten. När man ser glädjen på Pelle (Ström), ”Jagge” (Karlsson) och Anton (Carlsson) är det svårt att hålla tillbaka tårarna i båset. Det tar nog till början av nästa vecka innan det här sjunker in. Jag tror inte att gemene man förstår vilken nivå vi har tagit oss till och det med tio egna produkter i laget. Det är så sjukt, säger Pelle Johansson till Dagens Vimmerby.

BILDEXTRA: Glädjen från isen – klicka här!

Anton Carlsson. FOTO: MEIJER MEDIA

***

…och här är lite mer läsning om Vimmerby:

LÄS MER: 15 frågor till Vimmerbys Jakob Karlsson

LÄS MER: 15 frågor till Vimmerbys Martin Pärna

LÄS MER: Målvakten berättar om hjälmen – och hyllningen till tre ikoner i VH

LÄS MER: Arkiv 22/23 – detta visste du inte om spelarna i VH

RESULTAT  KVALSERIEN OMGÅNG 10 LÖRDAG 20 APRIL

Vimmerby-Halmstad 8–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Kristianstad-Brödernas/Väsby 3–5 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hudiksvall-Piteå 3–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

AKTUELL TABELL – KLICKA HÄR

Vimmerby till HockeyAllsvenskan * Jättekross i sista omgången * Enorma glädjen efter historiska knallen * Resultat 20 april