Detta visste du inte om spelarna i Vimmerby. FOTO: MEIJER MEDIA & ERIK KRUSE

Detta visste du inte om spelarna i Vimmerby – trotjänarna berättar om sina lagkamrater * ”Tyvärr är allt säkerhetsklassat…”

Vimmerby har gjort en stark vårserie och är klart för slutspel.

Hur är spelarna bakom succén när vi lättar lite på skydden?

Det ville vi veta.

Vi tog hjälp av två trotjänare för att få svar.

Här berättar Anton Carlsson (nio säsonger) och kaptenen Jakob Karlsson (tio) – med mycket humor och kärlek – om sina lagkamrater.

Här är hemligheterna i Vimmerby Hockey.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Detta visste du inte som spelarna i Vimmerby:

# 1 Robin Christoffersson, 26, målvakt: 

Den målvakt som är minst ”målvakt” utanför isen. Inte massa vidskeplighet, jonglering och sånt påhitt. Har en konstnärlig ådra och är duktig på att rita, måla och pyssla.

# 50 Scott Hector, 25, målvakt

Seriös och ambitiös kille som alltid kör extra. Drog till med en rysk roulette och opererade ögonen mitt under brinnande säsong. SOM MÅLVAKT?!?

# 17 Pelle Ström, 28, back

Ojojoj. Här finns det mycket i garderoben. Tyvärr är allt säkerhetsklassat. Vi har kollat med Säpo, men de står fast vid det beslutet. 

Pelle Ström. FOTO: PIOTR ARVIDSSON

# 15 Oskar Lindgren, 25, back

Ambitiös kille som kommit tillbaka till VH. Haft en fin säsong och är riktigt målfarlig. Underskattad när han tar över musiken i omklädningsrummet.

# 27 William Alftberg, 22, back

Har hockeyettans bästa fys, men Hockeyettans sämsta lag i Fantasy Premier League. Älskar alla typer av tillskott. Protein, kreatin. Allt finns i Alftberg låda. Går tyvärr gipsad för tillfället, men det ger mer tid i gymmet.

#95  William Dageryd, 24, back

Stockholmare som via en sejour i norr har hamnat i byn. Tar gärna chansen vid längre ledighet att åka ”hem” till Stureplan. Inofficiell ledare för det yngre gardet.

William Dageryd. FOTO: ERIK KRUSE

# 61 Jacob Isaksson, 30, back

Har fin touch oavsett sport. Lagets bästa golfare. Tror han börjar längta ut till första tee nu när solen börjat titta fram. Har en ständig konflikt med kapten Karlsson.

# 66 Hugo Lindman Gustafsson, 22, back

Relativt ny in i laget från KRIF.  Har ett stort svart tandskydd som han alltid åker och tuggar på, oavsett om det är boxplay, uppvärmning eller videogenomgång.

Hugo Lindman Gustafsson. FOTO: ERIK KRUSE

# 4 Johan Norberg, 20, back

 ”Joppe” är den som kämpar mest i två-nudds ringen. Med betoning på KÄMPAR. Där är han också den som visar mest känslor. Tar steg varje dag och en vacker dag kommer han stå där som vinnare! Det är vi säkra på.

# 55 Adam Lindblad, 19, back

Ung Vimmerbykille som tagit steget från EPA Traktor till bakhjulsdriven BMW. Älskar när första snön kommer så han kan sladda. Skrattar och flinar till det mesta.

# 38 Eddie Levin, 22, forward

Lagets skyttekung.  Förutom att slåss med stora, arga backar i sarghörnen så är det bästa han vet att fuska på den interna ”måltävlingen” på träningarna. Nämnde något i en intervju om hur han gör allt grovjobb och hans kedjekamrater #19 och #10 bara glider omkring. Så då är det väl så… 

LÄS MER: Levin om ”Foppa”-kopian: ”Tänkte jag skulle göra något kul” * Se klipp!

Eddie Levin. FOTO: LEIF HELLERIN

# 20 Adam Bäckstrand, 23, forward

Hockeysveriges snällaste och gladaste kille? Alltid ett leende på läpparna. Har dock börjat bli grinig och spela fult på träningarna. Detta är ett resultat av att han, liksom hela övriga Hockeyettan, har provocerats av Jakob Karlsson.

# 7 David Thomson, 25, forward

Vår kanadensare sitter inne på ett otroligt ”motivational speech” som han drar innan matcherna. Han är som en radio, som ständigt är på, på högsta volym.

# 45 Isac Andersson, 21, forward

Trots sin unga ålder visar han rutin. Låter andra göra jobbet under hösten, sedan blir han bara bättre och bättre. Kommer vara bäst av alla i play off. 

Isac Andersson. FOTO: ERIK KRUSE

# 18 Ludvig Vännström, 24, forward

Norrlänningen som blivit Vimmerbybo. Inne på sitt tredje år i VH men pratar alltid om sitt fina Skellefteå. Stort intresse för FPL och där är han en duktig manager. 

# 9 Oscar Gustafsson, 24, forward

Tar hand om sin kropp på föredömligt sätt. Det är massage, ofta. Det är foamroller hit och triggerbollar dit. En av de snabbaste i ligan, kanske är det massagen?

# 92 Hugo Olilla, 23, forward

Lugn kille. Detta lugnet tar han alltid med sig till ”två-nudden” innan matcherna. Han har aldrig jobbat för en boll där. Han lever på sin känsla som dock är topp 3 i laget. MEN, dålig arbetsinsats.

Hugo Ollila. FOTO: ERIK KRUSE

# 79 Charlie Björklund, 20, forward

Tejpar klubban, sprayar klubban, sågar klubban och förlänger klubban. Har haft fler varianter på tejpning denna säsongen än vad man trodde var möjligt. Har träffat kärleken, vi är glada för hans skull.

# 52 Balint Horvath, 23, forward

Jagar en plats i det ungerska landslaget som ska spela VM till våren. Har därför lagt en årslön på produkter för återhämtningen. Det är en pool för kallbad, återhämtningsbyxor och elektroder som ger stötar. Gillar publiciteten, men den är han värd!

Balint Horvath. FOTO: ERIK KRUSE

# 98 Olle Söderlund, 21, forward

Uppskattar när det står ”rörlighet” eller egen uppvärmning på fysschemat. Rolig kille som man alltid skrattar med (och åt). Inte sen att följa med ”hem” till Dageryd. 

# 19 Anton Carlsson, 26, forward

Egentligen ska man ställa frågan till Hampus eller någon av de tidigare tränarna, för de känner Anton bäst. Investerar mycket tid i tränarrummet för att säkra sitt inflytande och pp-tid. Älskar att bli kallad Mr. Vimmerby. Kan framstå som trevlig och ödmjuk men vi som känt han länge har upptäckt att han delar ett inre med Ramsey Bolton. Det är väldigt mörkt.

(Skrivet av Jakob Karlsson)

# 10 Jakob Karlsson, 33, forward

Så pass gammal att trion Erikssons i Borås ses som unga talanger. Tog en månad semester i augusti och kan fortfarande inte hoppa över sargen eller skjuta över gula listen. Trots det producerar han pålitligt. Imponerande! Han pratar ofta om hur orättvist hockeylivet är och om hur han blev petad av begränsade spelare som ”Fabbe” Lundh och Erik Josefsson tidigare under karriären. Likaså hur orättvist behandlad han blir av domarkåren. Jag har dock full förståelse för Jim Bergqvist och Co. Att höra ”Jagges” mumlande match efter match måste sätta sina spår.

(Skrivet av Anton Carlsson)

Jakob Karlsson (t v) och Anton Carlsson. FOTO:  ERIK KRUSE 

TIDIGARE DELAR 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Vallentuna  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!

Intervju Vimmerbys rekordman Jakob Karlsson: ”Gillar att retas när jag får chansen” * 10 snabba frågor – drömvärvning och de går upp i vår