Några av spelarna i pigga uppstickaren Tyresö Hanviken. FOTO: FLYWOOD STUDIOS/LEIF HELLERIN

Exklusivt – detta visste du inte om spelarna i Hanviken * Ljungqvist och Ahlholm öppnar upp om sin lagkamrater

Vill ni få lite inside om ännu ett lag i Hockeyettan?

Klart ni ska få det.

Den här gången öppnar vi upp omklädningsrummet till sensationslaget Tyresö Hanviken.

Tim Ljungqvist och Oskar Ahlholm är våra förträffliga medarbetare här.

Här berättar de, kärleksfullt, om sina polare i Hanviken.

  • ”Går alltid utan tröja för att skryta om sin tvättbräda”.
  • ”Ser gubbig ut i omklädningsrummet, alla är nog lite rädda för #14”.
  • ”Ta rygg på #16 om ni vill ha en stökig utekväll”.
  • ”Äter, andas och skiter THH”.
  • ”Ser lite ut som Danny Zuco från Grease utan vax”
  • ”Skägget växer sämre än gräset på Friends Arena”.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

#3 Samuel Hellberg, 20, back

En av dom yngre förmågorna i laget. Trevlig och ödmjuk kille som sitter på tidernas mest ofriserade frisyr! Ser lite ut som Danny Zuco från Grease utan vax. Sköter panten oklanderligt och utan gnäll. 

#5 Pelle Carlsson, 27, back

Helan. Slutade efter förra året men gjorde comeback sent denna försäsong då han helt ärligt nog inte hade något bättre för sig. Ryktades dock om att sommaren spenderades på varmare breddgrader med massa padel. Sitter ofta och swipar tillsammans med #8 men verkar som Pelle har tur i spel. En av lagets kaptener och en riktig lagspelare, älskar att täcka skott och har varit nära att kola flertalet gånger i år när #54 peggat upp på powerplay-träningen, inget som #5 har emot. 

#7 Ivar Sjölund, 21, back

Försöker lära sig att betta och tar in allt som #29 säger och tipsar om, har själv aldrig vunnit är känslan. Skjuter stenhårt och gillar att vara lite ”len” på isen. Är alltid glad och skämtsam men snackar lite för mycket om Junland och LHC. Är en fröjd att se i ringen då man kan tro att han är uppvuxen på Copacabana, blir dock ofta överkurs och han åker ut p g a överdriven ”showboating”. 

#8 Edvin Hammarlund, 24, back

Halvan och Farstasonen. Stor och reslig mysgubbe som ofta sitter och fnittrar med #5. Spenderar en hel del tid på tinder men tror att relationen med Pelle står i vägen för något seriöst i nuläget.
Är #8:an ligans lenaste back? Har bjudit på några fina solorides genom åren och är en fröjd att titta på ute på isen. Det ska alltid vara finnes även i bollringen och blir grinig om ingen offrar sig, här i THH är det laget för jaget. Alltid tjo och tjim runt #8. 

#9 Tim Ljungqvist, 9, forward

Går alltid utan tröja för att skryta om sin tvättbräda, ändå har han minst tid i gymmet av samtliga och hittar nog inte ens dit, bra gener? Slutar aldrig att snacka, han hörs och syns mest vilket han stormtrivs med och många har nog lärt sig att filtrera #9:ans skitsnack. Otroligt självgod och tycker att han är bäst på allt, brukar referera till att han hade tagit sig in på Mjörnbergs listor på ”topp 10 i ligan” på exakt allt förutom hockey. Gillar att göra som mig och brukar snacka om att han ser mig som en fadersfigur. Får mycket skit som DJ men sitter oförklarligt kvar på posten. Är efter allt väldigt uppskattad av alla! 

(Text: Oskar Ahlholm)

#10 Oskar Ahlholm, 23, forward

Lagets unga gubbe. Är 23 men för sig som 30. Håller alltid låda i omklädningsrummet och refererar ofta till sina hundratalsmatcher i Hockeyettan. Delar ut en hel del diskutabla kryss till mig som han ofta försvarar med frågan ”Vill du inte till Åre?”. Är en bolltalang av rang och är alltid med och tävlar om medaljerna i ringen. En god vän till mig sedan många år tillbaka vilket nog märks av på alla våra tjafs i omklädningsrummet, tror dock många anser vårt gnabbande vara ganska underhållande. Kan bli riktigt grinig om han har dagen både på och utanför isen. Har enligt han själv aldrig haft ett fel. Älskar låten ”För evigt” samt att storhandla med sambon. 

(Text: Tim Ljungqvist)

#13 Nicklas Nousiainen, 23, forward

Kallas för Pukki efter sin landsman i Norwich på grund av sin fina fot i ringen. Prenumererar på medaljer men kan bli grinig om han åker ut tidigt. Sponsrad av Nocco och ofta kittad från topp till tå. Pratar väldigt fin svenska med den vackra Mark Levengood-dialekten och har ofta kloka saker att säga. Älskar Hot-Wings och åker ofta hem till Finland för att Hot-Wingsen här i Sverige är för dåliga. Bor i Bromma, fint ska det vara! 

#14 Dennis Nordström, 27, forward

Lagets surgubbe. Har ett par år under bältet och blandar ungdomlig fart och frenesi med gubbtjurighet och hett temperament på isen. Utanför handlar det mycket om hyss och data. En hel del ”pranks” och gliringar i omklädningsrummet med tydligt koncentrerad motpart. Har ofta med burken på bortamatcher för att sitta och knappra på bussen. Svårt att förstå vad han faktiskt gör men ser jäkligt klurigt ut. Sitter alltid med en kaffe och myser och ser gubbig ut i omklädningsrummet, alla är nog lite rädda för #14 men ingen hade vågat säga det. 

#15 Fredrik Schlyter, 20, forward

Schiller kom in sent men har bidragit med sin lyxiga aura. Born and raised i ”Saltis” och kommer alltid välkammad till träningen. Ser nog ner lite på oss andra om vi ska vara ärliga. Smyger under radarn med att han är yngst i laget. 

#16 Christian Olsson, 25, forward

Finns ingen broms i Chrille! Lite av en citatmaskin fast han själv inte vet om det. Älskar att lägga ut bilder från ”Sats Slakthuset” varje dag, verkar vara det enda han gör på dagarna. Har varit med om ett och annat och sitter inne på en hel del stories. Syns en del ute i vimlet på Stockholms nattklubbar och är lagets uteprofil, ta rygg på #16 om ni vill ha en stökig utekväll. Mycket skratt när man är nära Chrille. 

#17 Oskar Ståhl, 22, forward

Lagets plugghäst? Kan allt ointressant och oväsentligt. När vi mötte Visby borta ”vaknade han av sig själv” och tog en dusch kl 05:00 innan frukosten, otroligt korrekt kille som faktiskt är en svärmorsdröm.Tills han kommer ut på isen och visar sitt temperament, ingen som knappt vågar säga något opassande för då…
Skjuter lika hårt som en häst sparkar och gillar att hetsa mot motståndarna på sin fina engelska efter sina år i staterna. Likt #18 växer skägget sämre än gräset på Friends Arena. Sympatiserar förövrigt med Göteborg men är född i Stockholm…otroligt märkligt. 

#18 Ludvig Georgsson, 21, back

Lagets pretty-boy. Blandar en stor och reslig kropp med ett gulligt ansikte utan minsta tecken på skäggväxt. Lagets största leende! Brukar snacka mycket plugg tillsammans med #17 och #13. Snark. Rakryggad hela hösten som stolt AIK-are, gillar att hetsa mot Djurgårdarna. Man skulle kunna tro att Ludde är lillebrorsa till #8 när man ser dom på isen, otroligt lika! Som sagt, stor och reslig med lena händer och höfter. Höfterna gör inte bort sig utanför isen heller, det kan vi vittna om. 

#19 Matthias Sundberg, 29, forward

Lagets blötaste. Otroligt mycket hockey i den krukan och har spelsinne som många hade drömt om. Skickar nog bäst hissar i hela ligan. En av lagets äldre som med sina fina meriter är en viktig pusselbit i vår förstalina. Sympatiserar med Man Utd och verkar gräma sig över deras fadäser. 

#21 Calle Bäcklin Neijnes, 22, back

Lagets finansman. Jobbar inom bank och har stenkoll på böteskassan. Benhård med att pengarna ska in i tid och man har samma respekt och rädsla för ”Kroncalle” som för sin statliga namne. Tyresöbo som likt några andra i laget är THH ända ut i fingerspetsarna. 

#25 Emil Svartbro, 22, forward

Estniska tjuren. Otroligt hårt jobbande spelare som kan vara bäst i ligan på att forechecka. Är ofta med i surret nere i hörnet och är jäkligt snabb på att hugga tillbaka om han får en känga. Sitter en hel del och pillar på sin gurka på kortsidan men är nog få som vet vad som faktiskt försiggår på den skärmen. En dold talang ”Blackbridge” sitter på är att han är otrolig på rebound. 

#26 Andre Petersson, 20, forward

En yngre förmåga som sitter på otroliga handleder, inte många som hänger med när han börjar vispa. Har haft otrolig otur med sjukdomar denna säsong och vi hoppas att han snart är tillbaka och trollar i hallen igen. 

#27 Oscar Kellerstam, 22, back

Gillar att sitta och slänga gliringar och skratta i hörnan. Sitter nog på lagets bästa Torso och syns alltid i gymmet. Ser läskig ut men är snällare än vad man tror. Har kanske laget taskigaste bollkänsla och är inte sen på att smutsa i bollringen för att få vara kvar till varje pris. Sen är det alltid gnäll när han ryker tidigt. Enligt rykten en golfspelare som gillar att hålla till ”off-road”. 

#28 Gustav Eriksson, 23, forward

Otroligt seriös kille som älskar hockey! Radar alltid upp 20 puckar efter träningarna och står och nyper. Vilket märks då #28:an sitter inne på ett dödligt handledsskott. Har 100% närvaro på frivilliga träningar och brukar köra extrapass med #17, har vi hört i alla fall. 

#29 Oscar Lundin, 20, back

Styr och ställer i ”bettinghörnan” med #7. Är endast bettingsnack man hör. Gillar att komma med rekar och tips men frågan är om någon annan än Ivar någonsin ryggat? Börjar byta om 5 min innan isvärmningen vilket är otroligt märkligt, känns nästan som skryt. Var yngst i laget innan #15 kom och till skillnad från andra ”juniorer” ställer han sig sist i kön och agerar föredömligt. 

#54 Felix ”Fucking” Liljegren, 29, forward

Lagets kapten och härförare, Felix föddes nog med ett C på bröstet. Har spelat i klubben sedan Sundsvall brann och det känns som och äter, andas och skiter THH. Har en otrolig pondus och är snabb att ryta ifrån om något strular eller när det behövs, men är i grunden en mysgubbe som är mån om allas bästa (inte minst THHs bästa) och som alltid är på bra  humör. Precis som Nordström brukar Liljegren sitta och tjuvlyssna på #9 och #10 i omklädningsrummet när vi håller låda, han är inte sen med att skicka iväg en gliring. Kort summerat så lyssnar man när Liljegren pratar och hans ord är lag, alla hade gått ut i krig för Kaptenen med stort K! 

#86 Dennis Santesson, 29, forward

Är alltid trevlig, välvårdad och korrekt, lite av en svärmorsdröm tycker han nog själv. Vi har nog inte hört ”Sante” vara otrevlig en enda gång under säsongen. Gillar att kladda varianter på tavlan. Åldern är en känslig punkt har vi märkt. Klok spelare som inte gör många knop i onödan. Av någon märklig anledning förtärs alltid en vätskeersättning på söndag morgon, men alla vet att han legat hemma och myst med tjejen. Åldern som spökar efter ett glas vin kanske? 

#30 Viktor Lundahl, 30, målvakt

Är bland dom yngsta i laget men vill inget hellre än att vara med dom äldre, hänger alltid på och vill vara med. Tycker själv att han är högt upp i hierarkin, vilket alltid slutar med tjafs. Han är inte sen på att släppa in gratis mål till #14 & #54 bara för att bli omtyckt av gubbarna. Slutar aldrig snacka men när benskydden glömdes hemma i Tyresö ishall när vi mötte Hudiksvall borta blev han knäpptyst och likblek i ansiktet, det blev en dyr historia…

#35 Oscar Walldén, 22, målvakt

Lagets samhällshjälte. Är ett föredöme på jobbet och är uppe tidigare än tuppen varje morgon, klagar aldrig! Är inte sen med att hoppa in på jobbet om det saknas folk, drömmen för varje chef. Efter Nybro borta låg han 20 min i bingen innan han klev upp för att kliva på nyårspasset. Rolig typ som är med och kivas i hörnet, döv på högra örat efter att ha suttit bredvid #9 en halv säsong. Svårt att ge cred om man hänger upp den i krysset, blir på väldigt dåligt humör om det går lite dåligt på träningen. Tur för oss att han spikat igen hela säsongen så han håller sig glad. Har en del skumma grejer för sig. 

Tim Ljungqvist (t h)  och Oskar Ahlholm öppnar upp om sina polare i Hanviken. FOTO: IDROTTSFOTO

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!

 

Superenkät – över 50 profiler i ligan svarar * Nyårslöfte * Förväntningar på 2022