Kalmar HC vann södra serien – nu berättar Victor Crus Rydberg hur hans polare är bakom skydden. FOTO: LEIF HELLERIN

Inside Kalmar HC – poängkungen öppnar upp om sina lagkamrater: ”Gillar att leka Gretzky”

Dags att öppna upp ännu ett omklädningsrum i Hockeyettan.

Den här gången kollar vi in lite försiktigt hos Kalmar HC, den stora sensationen i höstas och serievinnare i södra.

Unge veteranen Victor Crus Rydberg, 26,  var inte direkt svårflirtad när vi bad han berätta lite ”hemligheter” om sina polare.

– Det låter ju skitskoj. Jag är på!

Så varsågoda – här har ni poängforwardens kärleksfulla ”sanning” om några av spelarna i Kalmar HC.

  • ”Bäst klädd i laget”
  • ”Lägger mer tid på sitt hår än min flickvän”
  • ”Lagets Per Ledin”
  • *Extremt morgontrött”

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – se highlights HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

#4 Sebastian Ottosson, 29, back

Kapten som visar vägen både på och utanför isen. Han grillar både sommar och vintertid, skulle nog säga klar ”gubbvarning” här. 

#22 Carl Sjöberg, 20, forward 

Han är en av våra yngre killar, och även en av dem som pratar mest. Han och Norén sitter bredvid varandra, vi andra behöver stänga öronen ibland när det känns som det är två 7-åringar som tjafsar.

# 35 Jonathan Stålberg, 24, målvakt 

Han är förmodligen den bäst klädda killen i laget.  Han är som en Henrik Lundqvist med sin förmåga att se bra ut både på och utanför isen.

#54 Linus Skager, 21, forward 

En glädjespridare i laget. Hörs och syns överallt. Oftast något problem som han gärna berätta högt och tydligt så alla ska höra. Sellin (Jesper) får ofta ta diskussionen som en pappa till honom.

#19 Niko Ahoniemi, 25, forward 

Killen lägger mer tid på att göra sitt hår än min flickvän gör. En riktig vinnarskalle som kan säga både det ena och det andra – och efter en minut fattar han vad han har sagt och ber då om ursäkt.

#23 Mattias Varttinen, 26, forward 

Jag tror att hans framtida jobb kan vara materialare. Skenorna på hans skridskor och hans klubbor måste vara perfekta, annars går det inte. Liten mysgubbe som dricker sitt kaffe och går runt och småler lite hela tiden.

#25 Marcus von der Geest 

En ganska tystlåten person, men när det kommer till att prata powerplay så är han Kalmars Conny Strömberg. Gillar att leka Gretzky bakom kassen.

#42 Ludwig Svensson Träff, 21, forward 

”Han” gjorde den bästa tårtan som någon har tagit med hittills på sin födelsedag. Han är mer på den lugna sidan, men ger ett leende och bra arbetsmoral varje dag när han är i hallen.

#7 Eric Israel, 26, back 

Gillar att reta upp och trigga igång Niko både i omklädningsrummet och på isen, riktig glädjespridare. Önskar jag kunde ha hans energi ibland.

#30 Hugo Engsund, 20, målvakt 

Extremt morgontrött. Kan komma till hallen fem minuter innan isträning på lördagsmorgonen, det spelar hans personlighet ganska tydligt, då han kan kännas lite vilsen ibland.

#21 Robin Dahlstedt, 28, forward 

Lagets Per Ledin när det kommer till att prata med motståndare och domare. Sitter hellre inne hos materialarna och snackar skit och äter bullar än att umgås med killarna i laget.

#13 Oliver Arle Östergren, 23, forward

Här har vi lagets lilla mysgubbe, dricker kaffe i mängder och älskar att sitta och småprata. Har Pavel Datsyuk som förebild och det speglar av sig på isen.

#18 Markus Palmberg, 31, forward 

Lagets gubbe, 30 plus. Min granne i omklädningsrummet, gillar att sitta och småprata med en kopp kaffe. Första frågan man bruka få, ”hur känns kroppen idag”? När man frågar tillbaka bruka man få höra att det är stelt och ömt både här och där.

#5 Erik Norén, 20, back

Yngst i laget och den som är mest pryd med sin utrustning. Har skenor till skridskorna så halva laget kan låna, han lägger mycket tid på att välja vilka han ska använda varje gång. Sitter ihop med Sjöberg, och där pratas det om allt mellan himmel och jord.

#11 Jonatan Lundgren, 20, back 

Lagets bjässe, men är den mjukaste utanför isen. Kommer alltid till hallen med ett smile och viljan att bli bättre. En väldigt enkel kille att ha och göra med.

#10 Anton Brandhammar, 24, back 

Lagets Dj innan matcherna. Spelar oftast ganska bra musik. Glad och positiv, går ofta runt med en kopp kaffe och njuter. Tackar sällan nej till en fika.

Victor Crus Rydberg öppnar upp om sina polare i Kalmar HC. FOTO: LEIF HELLERIN

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!

Experten Fredrik Mälbergs tips inför Allettan-rysarna: “De går direkt till semifinal”