Appelquist, Axman, Söder, Ehn och Adam Deutsch – en kvintett spelare i Strömsbro. FOTO: ELIN GRANEBRANDT

Hemligheterna i Strömsbro – detta visste du inte om spelarna * Backveteranen berättar

Strömsbro är, för första gången i klubbens historia, klart för Allettan.

De slutade fyra i östra serien efter en mycket stark höstsäsong. 

Men hur är spelarna i truppen om vi gläntar lite på dörren till omklädningsrummet och lyssnar vad som händer inne i det innersta?

Vi bad rutinerade backen Nicklas Strid, 26, berätta lite ”hemligheter” om några av sina lagkamrater.

Här är hans svar.

  • ”Ingen hör vad han säger, han mumlar mest”
  • ” Han är vår egen lilla Warren Buffet – kommer gå i pension innan han är 35”.
  • ”Kan skita i en match för att han ska åka och klippa håret”.
  • ”Ser ut som en grekisk gud och det vet han om”.
  • ”Pratar ofta kost och träning, även om ingen lyssnar”.
  • ”Dök upp på första samkvämet med laget i brynja”.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – se highlights HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

#28 Stefan Söder, 31, forward

Lagets farsa, ställer krav på alla och sig själv, stämplar in oavsett dag. Har en tendens att bli lite ”gubbgrinig” när det tränas sent och har hög volym på musiken i omklädningsrummet. Han är mest van att glida runt i Stockholm i lugn och ro på Söder. Han har även lämnat in önskemål om decibelmätare i omklädningsrummet.

# 21 Joakim Axman, 28, forward

Alltid på glatt humör, älskar höga ljud, högsta volym på stereon en tisdag 21.30 i november njuter han av. Helst av allt ska det vara Housemusik med mycket bas i. En mycket god vän till mig sen många år tillbaka som har svårt att sitta still.

#49 John Morelius, 24, målvakt

En riktig godbit, kan uppfattas lite vimsig ibland av många. Men jag tror det mest handlar om att ingen hör vad han säger, han mumlar mest, så egentligen tror jag han är väldigt smart.

# 64/100 Viktor Ehn, 29, forward

Våran Kapten som styr skutan, har aldrig gjort en dålig match. Men hans fokus ligger på ett helt annat plan egentligen. Han är vår egen lilla Warren Buffet, pratar aktier konstant, på isen, i bussen, i omklädningsrummet, skickar sms på kvällar om tips. Han går i pension innan han fyllt 35.

# 77 Gabriel Deutsch, 21, forward

Trollkarl på isen, på sidan om vet man aldrig vad som kan hända. Han kan säga vad som helst, man har slutat förvåna sig nu för tiden. Kan skita i en match för att han ska åka och klippa håret, i huvudsak är det en riktig godbit och glädjespridare.

# 95 Adam Deutsch, 26, back

En riktig mysfarbror som renoverar ett hus på guldkusten i Gävle, renoveringen har pågått sen 1995… Han tar alltid avstånd från vad sin bror Gabriel säger och det är klokt.

# 91 Max Freyschuss Nordin, 20, forward

En juvel som flyttat söderut, dök upp på första samkvämet med laget i nätlinne (brynja), inget mer med det helt enkelt.

#10 Linus Lundberg, 20, back

En glädjespridare som drömmer om att bli proffs i COD (call of duty), han har redan förberett sig med en mejladress för det, [email protected].

# 26 Erik Broman, 24, forward

Jobbar halvtid som modell, ser ut som en grekisk gud och det vet han om. Sitter gärna bar över och flexar. Har alltid ett leende på läpparna.

# 19 Jesper Åhlen Hedenström, 27, forward

Småbarnsfarsan som har ont jämnt, kronisk smärta i kroppen. Spenderar mest tid på hallen av alla, kan sitta kvar två timmar efter en träning utan problem. Ger alltid 110% för laget.

# 33 Simon Appelquist, 21, forward

Våran egen Mark Messier, kan sitta ombytt och klar med hörlurarna på redan två timmar innan matchen börjar. Ute på isen så skulle han helst dribbla igenom allt om det gick, bjuder ofta på läckerheter från ingenstans. (KOLLA IN HANS DRÖMMÅL MOT VALLENTUNA HÄR!)

# 34 Martin Naenfeldt, 25, forward 

Jobbar jämnt, använder sin lunchtid för att träna och sedan åker han tillbaka till jobbet, är han ledig så tar han åt sig jourjobb. En otrolig godbit för oss alla både på och av isen.

# 36 Niclas Svedberg, 23, back

Gillar att hålla låda nere i sitt hörn i omklädningsrummet, han har även misstagit sin klubba för ett vapen på träningarna. Alltid mungiporna uppåt oavsett dag.

#17 Emil Lindgren, 21, forward

En godbit som oftast håller låda med Svedberg nere i deras hörn. Dom överröstar stundtals Axmans musik, då blir Stefan Söder ”gubbgrinig”. Igen. 

#6 Viktor Svensson, 25, back

Lagets vice PT, pratar ofta kost och träning även om ingen lyssnar. Han har full koll på dom grejorna. På isen ger han alltid allt och på sidan om är han en väldigt omtänksam kille.

# 35 Adam Matsson, 20, målvakt

En genomsnäll kille som låter alla andra gå före honom själv. Bildar tillsammans med John ett fantastiskt bra målvaktspar som stöttar varandra hela tiden.

# 20 Gvido Jansons, 20, back

Går mest runt och bara ler, ger alltid allt för laget. Han delar hellre ut en fin propp än att göra ett mål.

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

 

Nicklas Strid – som gjorde ett drömmål mot Väsby – berättar här öppet och kärleksfullt om sina polare i Strömsbro.

Så spelas Allettan norra – här är första omgångarna