Vad vet du om succélaget Surahammar när vi lättar på de hårda skydden? På bilderna till höger uppifrån och ned: Lukas Söderlund, Lukas Henze och David Lidström. FOTO: LINDGRENS SPORTFOTO

EXKLUSIVT: Hemligheterna i Surahammar – detta visste du inte om spelarna i succélaget

Surahammar är ligans kanske största överraskning – ett bottenlag i flera år som nu tillhör toppen i västra serien.

Men hur är spelarna i truppen om vi lyfter lite på skydden?

Vi bad lagkapten och Sura-produkten André Astley Rydberg, 26, berätta lite ”hemligheter” om några av sina lagkamrater.

Här är hans svar.

  • ”Gustav i Svensson Svensson som förebild”.
  • ”Enligt honom själv så utmanar han om snyggast klubbor i ligan”.
  • ”En av dom få som har en årsprenumeration på Jolt Cola”.
  • ”Vann det lokala CS-mästerskapet i kommunen 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020…”
  • ”Finns ingen i laget som speglar sig så mycket”.
  • ”Det är rödvinet som gör att han åldras långsamt”.
  • ”Stereon är ungefär lika stor som honom själv”.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – se highlights HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

* Adam Karlsson, forward, 21: 

”Otroligt ödmjuk och en person som ger sitt max i alla lägen. Snabbast skridskoåkning i ligan och det får Connor McDavid att se långsam ut. På sidan av hockeyn är han en vass brevbärare där han har Gustav Svensson från ”Svensson Svensson” som sin förebild.

* Hampus Pettersson, forward, 23: 

”P, som han kallas, gillar att bjuda på sig själv, en riktig energispridare i omklädningsrummet.  Topp 3 ”snyggast” stuk i Hockeyettan, små detaljerna som avgör enligt honom själv.  Har även en säker framtid som rappare när hockeykarriären är över.

* Lukas Söderlund, forward, 21: 

”En kille som tar livet med en klackspark, lyfter inte ett finger för mycket. Enligt honom själv är han bäst i Sverige på att köra åkgräsklippare (kör gärna Husqvarna R 214C)

Pratar gärna om sin äggröra som är hans paradrätt”.

* Oskar Forsman-Larsson, back, 23: 

”Suras egna Snoop Dogg håller sig gärna innanför 50-skyltarna och beblandar sig inte med ”Stanare”. En kille med stort hjärta som ger allt för laget i alla lägen, en riktigt lagspelare.  Extraknäcker på sommaren som en berömd vänsterback i Ramnäs berömda fotbollslag division elva”.

* Marcus Wahlgren, forward, 22: 

”Spelat i Sura hela sitt liv och kan fortfarande inte koden till gymmet. Främsta minnen är när han vann det lokala CS mästerskapet i kommunen 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020. ”Mackan” är även en av dom få som har en årsprenumeration på Jolt Cola”.

* Christofer Udd, back, 31: 

”Suras egna Grekky, jobbar hårt med att försöka slå Niklas Larssons rekord på flest matcher i Suradressen. Dock tveksamt om han har ytterligare fem säsonger i sig..? Surasonen som tidigt valde att bli Stanare och en riktigt finsmakare där kvällarna oftast avslutas med en Espresso Martini på toppen.  Otroligt trevlig och alltid rappast i munnen, fått talets gåva och är storsäljare av IT-produkter med högsta kvalité.  Enligt honom själv så utmanar han om snyggast klubbor i ligan och han har nog satt klubbrekord i att byta grepptejp på knoppen”.

* Lukas Henze, forward, 22: 

Första och sista i Surahammars förening som får sina klubbor specialbeställda från Kanada.  För Lukas är det yttre viktig och inte ett hårstrå får ligga fel, frisyren inför ett Intro är allt.  Finns ingen som speglar sig så mycket innan träning, under träning (i plexiglaset) och efter träning.

* Jakob Forslund, forward, 25: 

”Jaken som han gärna kallar sig själv sitter på ett av Hockeyettans vekaste skott, skridskoåkningen är inte heller någon 10-poängare. På sidan av hockey hittar man ”Jaken” i en tvåa mitt i stan eller glidandes på Cityringen i sin vita KIA”.

* Hugo Bergström, forward, 21: 

Från metropolen Skaraborg, står till och med i hans bio på Instagram där han informerar ”alla” sina följare att han bor i Västerås/Skövde…. På sidan av hockeyn kämpar han på med poker men som oftast slutar det i ridå, framstegen lyser med sin frånvaro.

* Anton Ahlin, back, 23: 

”HockeyEttans svar på Happy Gilmore, kepsen på sned, Bostontröja, hett temperament & skjuter stenhårt. Kör givetvis en svart BMW som dricker fyra liter milen, men på sidan av isen är han en mjukis som gärna går långa skogspromenader med tjejen och hunden Håkan”. 

* Hugo Koskela Ek, forward, 20: 

”Värmlandsgrabben med snyggaste kollaget på Instagram.  Även yngst i laget och går i ”Jakens” hårda skola utanför isen där ett stort ansvar som vilar på Hugos axlar! Som yngst ser han till att bland annat stereon – som är ungefär lika stor som honom själv – är med till bortamatcherna, puckar ska plockas, kaffe ska serveras, ja, listan kan göras lång. Han har utnämnt sig själv som en vinnare på pricken och stjärna på tvånudd”.

* David Lidström, back, 33: 

”Farfar Lidström, mannen som aldrig åldras har snart gjort en ”300 säsonger” på högsta nivå. Enligt honom själv är det rödvinet som gör att han åldras långsamt! Typisk ålderstigen person som läser tidningen vid 05.00 tiden på mornarna och spelar bingo på fredagkvällar”. 

* Samuel Ander, forward, 21: 

”Monstret på att täcka puck, har han pucken kan försvararna hälsa hem. Viktigt att fylla på när man är ett monster och kraftfull så bland annat går Ica plus på bananer. Kan vara så att det är en sponsor som ligger i luften? Annars en kille som har huvudet med sig där plugget ger en säker framtid.”

* Sebastian Tellström, back, 22: 

”En kille som inte hatar att surra, alltid positiv – sällan på dåligt humör. Storstadskillen från 08 har inte tagit körtkort, så vill du få en glimt av denna diamant återfinns han på lokalbussen 514 (5-14) varje vardag vid 07.00-tiden på g ut till Surahammar”.

***

Sura vann lördagens match mot Nyköping  med 3–2 efter förlängning. 

Lukas Söderlund, 21, succévärvningen från Mariestad, avgjorde när han tryckte in sitt tolfte mål för säsongen.

Lukas Söderlund har gjort en kanonhöst i Sura. FOTO: LINDGRENS SPORTFOTO

ARKIV: Hemligheterna i Huddinge – Björn Jonason berättar om truppen 20/21

HELGENS RESULTAT VÄSTRA SERIEN:

Lördag 6 november:

Köping-Forshaga 3–1

Surahammar-Nyköping 3–2 (förlängning)

Söndag 7 november:

Kumla-Lindlöven 3–4 (straffar)

Borlänge-Skövde 3–6 

Linden-Mariestad 3–2 (straffar)

AKTUELL TABELL – klicka här!

André Astley Rydberg – som ni själv möter  i en längre intervju här – öppnar på dörren till Suras omklädningsrum. FOTO: LINDGRENS SPORTFOTO 

 

Köpings tuffa skada – får käkbenet sönderskjutet av lagkamraten