Detta visste du inte om spelarna i Halmstad Hammers. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

Detta visste du inte om spelarna i Halmstad * De berättar om sina lagkamrater * ”Krockat flest leasingbilar i Hammers historia”

Då öppnar vi upp ett nytt omklädningsrum i ligan.

Hur är spelarna i Halmstad Hammers när vi lättar lite på skydden?

Vi ville veta – och tog hjälp av forwardsparet William Berg och Marcus Borgh för att få svar.

Här berättar de – med humor mycket och kärlek – med egna ord om sina lagkamrater.

Här är hemligheterna i Halmstad Hammers.

  • ”Skymtas ofta gå runt naken i omklädningsrummet”.* 
  •  ”Lagets tröttaste person och löjligt noggrann med sina rutiner”.
  • ”Man kan likna deras förhållande med en osund kärleksrelation”.
  • ”Nästan så man kan tro att han jobbar åt herrtidningen Cafè i smyg”
  • ”Den i laget som har krockat flest leasingbilar i Hammers historia”.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

#33 Jacob Crespin, 24, målvakt

Tillsammans med 32:an är han väldigt morgontrött vilket inte alltid är en bra kombination då de brukar dela rum på våra roadtrips. Spenderar även orimligt många timmar på yogamattan för att ligga och stretcha. 

Jacob Crespin.  FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

#17 Andreas Andersson, 27, back

Lagets “gubbe”, älskar den klassiska bridgeblandningen som lördagsgodis och kan reka trav som ingen annan. En fantastisk löpare som för några år sedan önskade sig ett gammalt hederligt tidtagarur i julklapp. 

#92 Elias Dynell, 21, back

Frikort hos sjukgymnasten, vilket har gjort honom till lagets fysio. Man kan nästan tro att han pluggat i 5 år till fysiterapuet med tanke på hur mycket han kan om kroppen och dess funktioner när det gäller både rehab och prehab. 

#4 Robin Holm, 29, back 

En lugn dalmas och “mysgubbe” som gillar att dricka kaffe och som mer än gärna lägger alla busstimmar på att prata fotboll och trav där han gärna delar med sig av tips till lördagens V75:a och stryktips under bussresorna. 

#32 Hampus Johansson, 23, back 

Lagets tröttaste person. Utöver tröttheten som han föddes med, enligt pappa “Pedda” som är lagets materialare, är han löjligt noggrann med sina rutiner. Ryktas om att han behövt väcka backkollegan Tom Johansson en vardagskväll mitt i natten en gång för att han behövde dricka ett glas med magnesium innan läggdags dagen före match. 

Hampus Johansson.  FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

#29 Tom Johansson, 24, back 

Lagets genuint snällaste kille. Tillsammans med Hampus Johansson kan man ofta förknippa dem med Piff & Puff med tanke på att dem klär sig identiskt och studerar ihop. De gör varje inlämningsuppgift tillsammans, enligt Hampus i alla fall då Tom är den som i vanlig ordning får dra det tyngsta lasset. Det är nästan så man kan likna deras förhållande med en osund kärleksrelation men som på något vis ändå tar sig igenom de mest krokigaste stigarna. 

#88 Jonatan Lundgren, 21, back 

Mr Skellefteå, kallas för “Jocke” enligt honom själv med liknelsen till Jocke Lindström i Skellefteå AIK. Han vill själv hävda att de har samma spelstil, något inte norrlandskompisen Gabriel Säll håller med om. Så länge han går igång på det så får vi lov att fortsätta kalla honom för “Jocke”. Det norrländska lugnet infinner sig alltid hos Lundgren utanför isen men med utrustningen på kan han bokstavligen gå över lik. 

#28 Filip Persson, 22, back 

Går under smeknamnet “Bärgarn” från Disneyfilmen Bilar. Det kommer ifrån att han förra året fick en allergisk reaktion på större delen av kroppen efter att vår materialare tagit fel på tvättmedel och visirputs, vilket gjorde att han såg ut som bilen “Bärgarn”, full med rost på kroppen. Utöver detta har nog Filip Hockeyettans bästa plexiglas-skott, bra akustik och ljudvolym på hans missiler. 

Filip Persson. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

#10 Ludvig Wulff, 22, back 

Mr “lillgammal” som önskar han vore en kunnig sommelier då han vill prata rödvin, men alla i laget vet att hans favoritdryck är den klassiska Loka-burken som serveras på varje bortamatch, kan lätt slinka ner både en, två och tre stycken i ”Wulfens” bag på vägen hem – helt utan samvete för de andra i laget som blir utan. 

#14 Hampus Bartholdsson, 22, forward 

Killen som önskar att han vore uppväxt i skogen istället för i en stad. Jägaren som alltid har bössan laddad i bilen ifall han har en timme över efter träningen för att åka ut och skjuta ett vildsvin på ett kvällspass. Han är även greenkeeper till en utav Sveriges finaste träningsanläggning för golfspelare i Halmstad, så lagets golfare får uppdateringar dagligen hur skicket är på alla stadens banor. 

#9 William Berg, 26, forward

Lagets samordnare och ekonomiansvarig som har koll på allt och alla, nästan så man skulle gett honom en tjänst på kansliet. Killen från Mora som är inne på sitt femte år på Högskolan och sitter inne på flest Högskolepoäng i laget. Har som mål att åka Vasaloppet om det skulle bli en kort säsong i år…vilket han själv inte vill hoppas på såklart! 

(Skrivet av Marcus Borgh)

#12 Robin Dahse, 30, forward

Kapten Dahse, “Malmöpågen” som alltid kommer till arenan med ett leende på läpparna. Killen som tänder till och kan avgöra matcher på egen hand (det vet ni redan). Det ni inte vet är att han är Halmstads vassaste VVS-are då Robin jobbar för en lokal firma med att dra rör på dagarna. Kan det ha något att göra med hans smidighet på isen kanske? 

Robin Dahse. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

#86 Viktor Bernhardtz, 20, forward

Lagets DJ som ofta väljer att spela låtar om sitt “kära Göteborg”, även fast han kommer från Lerum. Har enligt många tveksam musiksmak, men ger sig själv nytt förtroende varje dag.

#27 Marcus Borgh, forward

Lagets trotjänare med fler matcher än vad sportchefen Söderström har, om man ens kan jämföra kvaliteten på hockeyn nu och då, haha. Gillar att småprata över en kopp kaffe längst bak i bussen, ofta om fotboll eller trav. På sidan av har “Bosse” ett stort intresse för fotboll och åker gärna på landslagsmatcher för att stötta Sverige i mästerskap.

(Skrivet av William Berg)

#22 Victor Gagic, 24, forward

Som på isen en kille som drar åt sig mycket uppmärksamhet och hörs nog mest av allt tillsammans med Iversen i omklädningsrummet. Gagic skymtas ofta gå runt naken i omklädningsrummet eller slideandes i duschen, där han spolat ut schampoo över hela golvet. Gagic har man sällan en tråkig stund med och ibland kan man tro att man är i ett U-14 lag med tanke på mognadsnivån. 

Victor Gagic. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

#7 Melker Iversen, 25, forward 

Lagets “modeguru” som älskar att påpeka och även uppmärksamma alla andra grabbarnas klädval och speciellt skomodeller! Nästan så man kan tro att han jobbar åt herrtidningen Cafè i smyg, eller vem vet – det kanske vore hans dröm? Melker vill även anse sig vara en extremt duktig COD-spelare när han “gibbar” med lagkamraterna på kvällarna, men få i laget vill hålla med om det utan anser alltid att han är ankaren i COD-laget. 

#61 Hugo Johansson, 27, forward 

Lagets ”knegare” måste vi ändå få säga! En gubbgrinig målare ut i fingerspetsarna som älskar att nämna hur mycket han tjänar på sitt ackord. När han inte målar så hittar man honom på någon utav Halmstads alla golfbanor, då han sitter inne på lagets lägsta och bästa handicap, så man får ge honom att han är en rätt okej golfspelare ändå. 

#24 Alexander Klarin, 23, forward 

Killen som önskade att han var uppväxt i Madrid istället för Halmstad då sporten padel ligger han närmast hjärtat. Kallas även för “Padelkungen” och smygtävlar ibland för ett utav Halmstads lokala padellag. Dock i hemlighet för att inte sportchefen Niklas Söderström ska få nys om det. Alexander är också nästan världskänd för sina dancemoves på klubben då han är en höjdare på den klassiska “Flaxande fågeln” om han får säga det själv. 

#95 Gabriel Säll, 20, forward

Den ödmjuke norrlandssonen som har två jobb på sidan av hockeyn. Det första är i köket på vår lokala lunchrestaurang “Skytten” och det andra är att han får bidrag för att ha med sig Viktor Bernhardtz som praktikant på jobbet som vad vi hört inte alltid är en dans på rosor, med tanke på “Berras” sovrutiner.

Gabriel Säll. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERÖD

#18 Tommy Lee, 25, forward 

Lagets enda import med en hockeyklubba mer likt en Innebandyklubba. Lee är en driven kille som utöver hockeyn driver ett bolag i Kanada. Även han är en duktig golfare och faktiskt den enda i laget som gjort en “hole in one”. 

#45 Karl Påhlsson, 22, forward 

KP är den i laget som har krockat flest leasingbilar i Halmstad Hammers historia genom samarbetet med Laholms Bilaffär, vilket även styrks av lagets assisterande tränare som är poliskommissarie. KP är annars extremt hemmakär i sitt Landskrona och varje ledig dag (nästan timme) åker han hem till den, enligt han själv, “finare” delen av Landskrona. 

#11 Lukas Sjöblom, 22, forward 

Den ödmjuka Ljungbysonen som har konverterat och blivit en stadsbo i Halmstad, vilket han inte ångrar. Lagets goa gubbe som sprider glädje omkring sig i hela omklädningsrummet, men det ska tilläggas att det inte får vara slut i snusdosan för då kommer det riktiga “Troja-svinet” fram i honom. 

William Berg och Marcus Borgh skriver här om sina lagkamrater i Hammers. 

TIDIGARE DELAR 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!