Inside Nyköping – detta visste du inte om spelarna. FOTO: LASSE JANSSON

Detta visste du inte om spelarna i Nyköping – målvakten Daniel Fahlström berättar om sina lagkamrater

I dessa pandemi-tider – med drösvis av inställda matcher – får vi bjuda på lite annat material.

Därför mullrar vi på med ännu med inside-läsning som förhoppningsvis lättar upp den kanske lite dystra stämningen.

Den här gången ger vi er ”hemligheterna” i Nyköpings SK, just nu topplag i södra vårserien.

Målvakten Daniel Fahlström, 26, inne på tredje säsongen i klubben och med över 300 matcher i ligan, öppnar här kärleksfullt upp om några av sina lagkamrater.

  • ”Har samma vinnarskalle som självaste Peter Forsberg”.
  • ”Köpte i somras en t-shit med tryck på en naken tjej för sju tusen kronor”.
  • ”Ibland är man orolig att han ska ta ett matchstraff innan matchen ens börjat”.
  • ”Alltid het på potatisen när det ska delas ut böter”.
  • ”Lagets huligan. Följer AIK:s fotbollsmatcher slaviskt”.
  • ”När han pratar så lyssnar man”.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Coola matchklipp * Listor och ligor

 

#90 Robin Axbom, 31, back

Nyköpings Erik Karlsson. Ruggig rockstar-approach runt den här killen, trots att han även är trebarns far. Ger sig gärna ut på offensiva rides på isen och som målvakt hade man helst vilja binda ett ankare i byxbenen på honom. Har aldrig sett honom på en sommarfys, då han under sommarmånaderna byter karriär och spelar fotboll i något div 6-lag.

#47 Lucas Bylin, 23, back

Lagets dalmas. Väldigt laidback som person. Har en tävling med sin backkollega Linus Malm om vem som kan dricka mest läsk (lightläsk) efter träningarna. I övrigt går mest samtalsämnen om hans hemstad Hedemora alternativt utländsk fotboll.

#66 Daniel Ohlsson, 22, back

Lagets otursfågel. Har varit med om både det ena och andra utanför isen. Men som snickare är pengar inget problem. Köpte i somras en t-shit med tryck på en naken tjej för sju tusen kronor. Kan inte varit jättepopulärt hos flickvännen.

#14  Isak Sandström, 21, back

Lagets Modo-röv. Har samma vinnarskalle som självaste Peter Forsberg . Alltid arg på sig själv under träningarna och varje gång han skjuter på målvaktens klubbskaft så känns det som att hans värld rasar samman.

 #82 Adam Wagner, 20, back

Lagets halltomte. Kan tillsammans med sin kusin (Sebastian Wagner) sitta med utrustningen på två timmar efter träningens slut och spela casino på telefonen. Inte populärt hos materialarna som får vänta på tvätten.

 #11 Christian Axelsson, 29, forward

Kaptensmaterial ut i fingerspetsarna. När han pratar så lyssnar man. Även en väldigt god vän till mig utanför hockeyn. Kan ha svårt att släppa kaptensrollen lite. Man får anstränga sig för att få sin röst hörd i hans sällskap under parmiddagarna.

 #39 Daniel Andersson, 21, forward

Lagets bonde. Inte i praktiken. Kommer från Värmland och pratar grov värmländska. Sitter i omklädningsrummet med prilla och upprullad mössa inomhus. Som stockholmare kan man inte klassa honom som annat.

#96 Daniel Bergqvist, 25, forward

Lagets akademiker. Har en master i ekonomi och har nyligen fått jobb som revisor. Här handlar allt surr om jobb eller hans tid i Nordamerika.

 #18  Isak Dahlin, 22, forward

Lagets huligan. Följer AIK:s fotbollsmatcher slaviskt. Om AIK skulle förlora själva matchen så är han iallafall nöjd med att dom vunnit slagsmålen utanför arenan. Vill tillägga att han själv inte håller på med dom dumheterna.

 #92 Søren Dietz-Larsen, 22, forward

Även kallad Danska Dynamiten. Lagets DJ och här blandas det friskts mellan danska bröderna Olsen och någon hetsig ”fjortisdunk”. Har alltid för hög koffeinhalt i blodet. Dricker kanske tre Nocco innan match och tuggar fragda innan vi ska gå ut till spelargången. Ibland är man orolig att han ska ta ett matchstraff innan matchen ens börjat.  För övrigt har den här grabben garanterat seriens hårdaste skott.

#23 Albin Ivarsson Hamberg, 27, forward

Bygdens son. Han vet vad alla heter i hela Nyköpings kommun i både för och efternamn, och självklart vet alla vem han är med.  Nybliven farsa och nyexaminerad fastighetsmäklare passar honom som handen i handsken med hans kontaktnät.  Har en liten twist med Axelsson om en spökdräkt som delades ut under årets julklappsutdelning. Detta på grund av deras tveksamma närvaro. För övrigt var det Axelsson som tilldelades spökdräkten men den dräkten har hoppat runt lite till olika spelare.

 #61 Elias Jacobs, 23, forward

Måste vara seriens absolut snällaste kille. Kännas som han inte ens skulle ha ihjäl en mygga även om den satt på hans egen arm. Ber nästan om ursäkt om han skulle göra mål på mig under träningarna.  Hörde ett skönt citat med honom under en match mot Mariestad, där han frågade en grinig motståndare varför alla är så otrevliga i sporten så fort det blir match.

#10 John Moberg, 27, forward

Lagets charmör. Har börjat odla en mustasch och har lagt in önskemål att han från och med nu ska bli tillkallad ”Don John”.  Man får lite vibbar utav d’Artagnan från de tre musketörerna när man umgås med honom. Den här killen kan få vem som helst glad med sin charm och varma leende.

#20 Martin Tyllander, 21, forward 

Lagets terrier. Älskar att bestämma och är alltid het på potatisen när det ska delas ut böter. Förutom när det gäller han själv förstås. Detta trots att han är bland de yngre i laget. När man själv var i hans ålder satt man mest tyst. Men jag jag antar att det är nya tider nu.

 #19 Alex Levänen, 25, forward

Lenare hissar hittar man inte, vill man ha en hiss på 60 meter på bladet är det honom man ska prata med. Alltid lugn, ödmjuk, gillar att snacka skit på svenska – fast han knappt kan ett ord .

#37 Sebastian Wagner, 20, målvakt

För den här killen är ishockey bara en bisyssla. Hans stora intresse finns på golfbanan. Sitter bredvid honom i omklädningsrummet och blir yr utav att höra alla golfstories, eagles, birdies, slice och hooks – ja, ni vet hur det brukar låta.  Har även att stort intresse för kläder då han delvis jobbar på Johnells. 

Daniel Fahlström berättar här om sina polare i Nyköpings SK. FOTO: ERIK KRUSE

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!

Superenkät – över 50 profiler i ligan svarar * Nyårslöfte * Förväntningar på 2022