Detta visste du inte om spelarna i Vallentuna. FOTO: SPORTVISON PHOTO & HÅKAN HAGMAN

Detta visste du inte om spelarna i Vallentuna * Trotjänaren berättar om sina lagkamrater * ”Ryktena säger att det finns en galen målbonus i kontraktet…”

Dags att titta in i ett nytt omklädningsrum i Hockeyettan.

Den här gången öppnar vi upp dörren till Vallentuna, som jagar en play off-plats i norra vårserien.

Hur är egentligen spelarna i Vallentuna när vi lättar lite på skydden?

Vi tog hjälp av unge veteranen Marcus Andersson, 28, som är inne på sin åttonde raka säsong i klubben. 

Här berättar han – med mycket humor  och kärlek – med egna ord om sina lagkamrater.

Här är hemligheterna i Vallentuna Hockey.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Målvakter 

# 1 Adam Matsson, 22

Lugn och trygg norrlänning som har flyttat söderut för att hitta lyckan. Verkar ha hittat den på Elgiganten, där han enligt säkra uppgifter har en riktigt schysst personalrabatt. Mycket bättre än så blir det väl inte? 

# 31 Hugo Haas, 21

Börjar varje dag med en iskall dusch klockan 06.30. Det spelar ingen roll om det är 20 minusgrader ute och han har en ledig dag. Men det är väl ungefär vad man kan förvänta sig av en målvakt. 

Hugo Haas.

Backar 

# 4 Lukas Aaw, 23

Städansvarig. Världens snällaste, men när vi spelar tvånudd som uppvärmning slår något slint. Där har han svenskt rekord i att mynta nya svordomar, ofta genom unika sammansättningar. Jag ska inte säga för mycket, men ”smör” är ofta ena halvan av ordet. När vi ändå pratar om svenska rekord bör nämnas att 23-årige Aaw är Sveriges äldsta prenumerant av Kalle Anka, en serietidning som han själv hävdar är ”för alla åldrar”. 

Lukas Aaw

# 6 Lucas Eriksson, 21

Går under smeknamnet ”Mini”. Allt började med att vi hade tre Lucas i laget för några år sedan. Den äldsta kallades ”Lucke”, den mellersta ”Lill-Lucke” och den yngsta ”Mini-Lucke”. Åren har gått, men namnet ”Mini” lever nog kvar för alltid. 

# 33 Tim Henriksson, 24

Spelaren i laget som längtar mest till regeringens elprisstöd. Det sägs att både golvvärme och bubbelpool har gått på full effekt i Täby-villan genom hela vintern. Det kan omöjligt vara gratis. Själv svarar han svävande när han får frågor. 

# 3 John Liebschner, 19

Johns största hemlighet måste vara att han – enligt ovanligt obekräftade uppgifter även för att vara i ett omklädningsrum – besöker epa-träffar på sin fritid. Elaka tungor säger att han en gång besökte en epa-träff i Norrtälje i stället för att spela J20-match. Jag tvivlar på sanningshalten, men jag vill verkligen att det ska stämma. 

# 25 Filip Möllerstedt, 24

Har lärt sig den hårda vägen att hans 24 år inte riktigt räcker för att ta sig in på veteranklubben Golden Hits i centrala Stockholm en lördagskväll. Entréförsöket är bekräftat. Utredningen pågår fortfarande kring vad han egentligen skulle in dit att göra. 

Filip Möllerstedt.

# 2 Tobias Ericsson, 35

Håller på att bygga drömvillan i Täby ihop med fru och barn enligt egna skisser. Tobbe hävdar att frun håller i taktpinnen när det gäller inredning och materialval, men att han själv driver på för hockey- och basketplan på tomten. Troligtvis lika mycket för sig själv som för kidsen. 

# 14 Fredrik Svennas, 22

Ena delen av brödraskapet Burén-Svennas. Brödraskapet började med att de ser lika ut både på och utanför isen, men därifrån har vänskapen grott. Nu för tiden torkar sig Svennas dagligen med en handduk med Burén-tryck som han fick i julklapp av Lucas Ericsson. 

# 5 Marcus af Burén, 23

Har med sin långsmala kropp åkt på flest ”career ending hits” i Vallentunas historia – alla blir oroliga när han blir liggandes, ajdå, hur ska detta gå? – men det slutar alltid med att han studsar runt i ishallen dagen efter med ett flin. Tycks bära på en unikt flexibel ryggrad. 

Marcus af Burén

Forwards 

# 20 Jacob Lundin, 28

Rutinerad räv som har en förkärlek till att sätta griller i huvudet på de yngre killarna. Ett av hans största nuvarande projekt handlar om att intala Ture Edvardsson, 19, att hans benskydd är ovanligt stora. Här i veckan försökte han även övertyga Ture om att det är hög tid för honom att förlova sig och skaffa barn. 

Jacob Lundin.

# 27 Tom Nilsson, 23

Ger sig in i alla pågående diskussioner i omklädningsrummet – och han älskar att alltid ta konflikten. Det har gett upphov till ett helt nytt ord: en ”tommentar”. Förenklat är det en kritisk kommentar som ingen egentligen har bett om. Själv beskriver Tom sitt debattsätt som ”modigt”. 

# 19 Viktor Trojmar, 24

Lagets överlägset bästa dansare. Detta visar sig år efter år på avslutningsresorna i Åre. När Trojmar väl har hittat takten går det helt enkelt inte att stoppa honom. Då kan han bli kvar i sitt hörn på dansgolvet i flera timmar. 

# 23 Ture Edvardsson, 19

Kaffeansvarig. I Vallentuna har vi en ytterst komplicerad kaffebryggare och trots åtta säsonger i klubben har jag inte listat ut hur den fungerar. Men Ture vet. Han bränner alltid kaffet lagom mycket, gör det alltid lite för strävt, och får det att smaka precis som det ska smaka i ett hockeyomklädningsrum. 

# 16 Lucas Lagerstedt, 25

Ingick nyligen ett vad i omklädningsrummet om att vara tyst i fem minuter i sträck, men han glömde bort sig och förlorade vadet efter två minuter och fyrtio sekunder. Det är egentligen allt man behöver veta om Lagge. 

Lucas Lagerstedt.

# 28 Gustav Ericsson, 25

Det sägs att han och flickvännen trängs med fem-sex katter hemma i lägenheten i Uppsala. Det är visserligen Lucas Lagerstedt som har spridit ryktet, så det är sannolikt falskt. 

# 24 Gustav Jansson, 24

Gör sitt livs säsong och har pangat in 23 mål på 28 matcher. Frågor väcks. Varför just nu? Ryktena säger i alla fall att det finns en galen målbonus i Janssons kontrakt, så vi får väl helt enkelt se om han drar sig tillbaka och lever gott efter den här säsongen. 

Gustav Jansson.

# 18 Oskar Söderberg, 28

Bötesansvarig. Oskar är min närmaste vän sedan barnsben, så här sitter jag på många hemligheter. Jag kan väl avslöja att han under det senaste året haft otur med dejtandet. En osannolikt stor andel av dejterna ”dricker inte kolsyrad dryck”, och för en Cola- och ölälskare som Oskar kan det knappt bli värre. Singeltjejer mellan 25 och 35 som faktiskt gillar kolsyrad dryck – se hit! 

# 8 Lukas Paulsson, 22

Spel- och lekansvarig. Tar sin roll som spel- och lekansvarig på största allvar. Ansvarar exempelvis för att arrangera pingisturneringar i omklädningsrummet. De direktsända grupplottningarna online håller absolut världsklass, men väl i de stora pingismatcherna tenderar han att vika ner sig. Pressen blir väl helt enkelt för stor. 

Lukas Paulsson.

# 11 Christian Holmblad, 31

Valde omklädningsrummets sämsta plats när han gjorde comeback i vintras. Eller som han själv beskriver den: omklädningsrummets bästa. Han älskar att krypa upp i sitt trånga lilla hörn och dra sig undan det värsta tjatet. Rutinerat. 

Christian Holmblad.

# 9 Matt Gould, 22

När vi andra klagar på mörka december förstår inte Matt vad vi pratar om. Han älskar ”hur ljust det är” i Stockholmsområdet på vintern. Förra året spelade han för en klubb i norra Finland och det verkar verkligen ha satt djupa spår. 

# 22 William Venne , 22

Bor 50 meter från ishallen, men är ändå den spelare som oftast kommer sent till samlingar. Exakt hur det här går till är omöjligt att svara på. 

LÄS MER: Marcus Andersson: Jag tycker fortfarande det här är så jäkla kul

Marcus Andersson berättar här om sina lagkamrater i Vallentuna. FOTO: SPORTVISON PHOTO

TIDIGARE DELAR 22/23 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Skövde IK – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Väsby – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Halmstad  – klicka här!

ARKIV 21/22 – de berättar om sina lagkamrater 

LÄS MER: Hemligheterna i Nybro  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Lindlöven  –klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Dalenklicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Östersund – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Nyköping – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hanviken – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Hudiksvall – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Kalmar  – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Surahammar – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Mariestad – klicka här!

LÄS MER: Hemligheterna i Strömsbro – klicka här!