Helt jämt i kvartsfinalserien

Efter en förlust och en vinst i Halmstad vänder matchserien hem till Gävle och Testebo. Två matcher på bortaplan med lite olika karaktär.

Här kommer en lite försenad rapport från veckans matcher. Vill ni ha information och inblick i matchserien i realtid så följ oss på våra sociala medier, Facebook och Instagram som kommer att vara vår primära kommunikationskanal under slutspelet.

I match ett så kom Halmstad ut rätt hårt och satte press på oss högt upp i zonen. Vi har lite svårt att hantera det i början, kanske var det ett par snäpp upp mot vad vi varit vana med under Vårettan. Första perioden slutade 0-0 men ett rätt tydligt skottövertag för Halmstad. Fortsättningsvis så är matchen jämn, kanske med ett litet övertag för hemmalaget. Tyvärr så är det Halmstad som får första målet och det känns avgörande för matchen. Vi får inte riktigt till de vassa chanserna och när det väl kommer så är vi inte riktigt så vass och ”skitiga” som man behöver vara. Andra perioden slura med 2-0 på tavlan till hemmalaget. Tredje fortsätter på samma sätt och matchen står och väger när vi drar på oss en tvåa och Halmstad utnyttjar sitt PP och trycker dit 3-0, lite ridå. Vi försöker i slutet på matchen och ger aldrig upp. Får med oss en utvisning, rycker målvakten och trycker ner Halmstad rätt bra. Tyvärr så får vi ingen utdelning och med 13 sek kvar gör Halmstad 4-0 i tom bur. Förlust i första matchen men känslan är ändå att den här kvartsfinalen kan vi ta. Skillnaden mellan lagen är inte alls så stor som alla sagt på förhand. Vi kan mäta oss med motståndet på alla plan och nu har vi lärt oss vad som kommer krävas framöver för att vinna. Uttalanden från spelare och ledare andas också tillförsikt även om det såklart var en besvikelse att förlora, det är vinnarskallar vi pratar om.

Dags för match två som vi startar riktigt bra. Halmstad får inte tag i oss på samma sätt i vår egen zon och framåt lyckas vi skapa lite längre anfall och några fina chanser, som tyvärr inte resulterar i mål. Perioden slutar precis som i första matchen 0-0 men känslan är att vi nu lärt oss hur vi måste spela. Andra perioden blir även den en jämn tillställning med ett litet övertag för oss och trots chanser från båda håll så slutar även de 0-0. Inför tredje känns det som vi leder på poäng men som sagt en tight match. Att det fortfarande är mållöst är mycket tack vare två riktigt bra målvakter. Tredje fortsätter på samma sätt och det känns som att ordinarie tid kommer sluta 0-0 och förlängning, en icke. Med mindre än fyra minuter kvar så kan #11 Hansson vika in i slottet framför mål och skicka in vårt första mål i slutspelet. Avslutningen på matchen blir dramatisk då vi drar på oss en utvisning och Halmstad trycker på för kvittering. Vårt PK gör ett utmärkt jobb som dödar utvisningen och matchen vinner vi rättvist med 1-0. Hela laget gör en helgjuten match och #35 Eriksson får hålla nollan. Glädjen var påtaglig efter matchen men också ett lugn och insikt i att det är mycket kvar att spela om.

Till helgen vänder matchserien hem till Testebo för match Lör och Sön. Kan vi fortsätta spela på den här nivån så har vi absolut chansen men det är fortfarande en skön känsla av ”Allt att vinna” som gäller. Pressen ligger även fortsättningsvis på Halmstad.

——————————————————————

Match 1: Halmstad Hammers–Strömsbro IF 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)
Highlights
Första perioden:
Andra perioden: 1–0 (6.27) Oliver Casselsten (Hampus Pålsson, Alexander Klarin), 2–0 (16.55) Lukas Sjöblom (Albin Blomberg, Jonatan Lundgren).
Tredje perioden: 3–0 (7.39) Alexander Gunnarsson (Tom Johansson), spel 5 mot 4, 4–0 (19.47) Marcus Borgh, i tom bur.

Utvisningar: HH: 4×2 min. SIF: 4×2 min.
Skott: 38–26 (13–8, 16–10, 9–8).
Publik: 806 (Halmstad Arena).

Match 2: Halmstad–Strömsbro 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)