Helt skadefritt KIF möter Boden

Goda nyheter inför Boden-matchen.

KIF är helt skadefritt.

Kristian Eriksson och Hampus Hagström är tillgängliga.

– De kommer att göra sina säsongsdebuter i seriespel den här säsongen. Två egna produkter, utvecklade av våra egna fantastiskt hårt arbetande ideella ledare i KIFU, säger Robert Lahti.

Alla minns nog hur illa det var förra säsongen. Skadorna och sjukdomarna duggade tätt i KIF-truppen. Ett tag hade man hela nio man borta samtidigt. Ett skadeläge som inte många inblandade tidigare varit med om.

Därför är det värt att notera att läget just nu är helt det motsatta. Kiruna IF är fulltaligt inför kvällens match.

19.00 Lombia ishall. Där och då släpps pucken när en av Kiruna IF:s ärkerivaler gästar gruvstaden.

Ett lag som har övertygad i serien hittills. Boden leder den med tolv poäng, två före Östersund som visserligen har en match mindre spelad.

Laget är tippad av samtliga tränare att vinna serien.

– Boden har inte haft en sådan här stark trupp på mer än ett decennium och har ett material som kan gå väldigt långt på vårkanten. Men jag menar att vi under en match, just i dag, en kulen höstkväll i Kiruna kan slå dem, säger Robert Lahti.

Det ska också nämnas i sammanhanget att Bodens säsong inte bara har gått från klarhet till klarhet.

Man föll väldigt oväntat mot Teg på hemmaplan med 3-5.

KIF kommer från ett derbynederlag senast mot AIF.

– Det är historia nu och det gäller för oss som grupp att skaka av oss den förlusten och bygga vidare på den lovande starten som vi har fått på säsongen, säger Robert Lahti och fortsätter:

– Det är klassiska hockeyklyschor som gäller för oss. Vi ska hålla oss borta från utvisningsbåset och se till att vara starka framför målen. Vi ska inte räknas bort ikväll!

Lagen har mötts två gånger den här säsongen. Boden vann med 3-1 på hemmaplan medan KIF vann DM-mötet i Kalix efter straffar.

Boden skriver på sin hemsida att man mönstrar samma lag som mot Kalix senast, med undantaget att den tidigare avstängde Henri Tamminen nu åter är i spel.

https://www.bodenhockey.se/infor-matchen-boden-hockey-vs-kiruna-if-4/

Värt att notera är att sonen till den förre Team Kirunahjälten Hans Huczkowski, Sebastian, är målbäst i Boden hittills den här säsongen. Fem mål på fem matcher. Honom får KIF-backarna hålla ett extra öga på i afton.

På tal om målskyttar, så har vår egen Martin Söderberg inlett säsongen starkt och står reda noterat för tre fullträffar.

Blir det fler i kväll? Det återstår att se.

Ni som inte kan ta dit får kolla in matchen tack vare hjältarna på KIF-TV.

Här är länken.

https://play.staylive.se/kirunaif

Mattias Heikki

Gillar du Mattias Heikkis texter på hemsidan?

Visa det genom att swisha en liten slant till KIF.

123 601 38 41