Kalix klara för kvartsfinal efter vinst i avgörande match mot Falu IF

Första periodens första halva var Kalix det bättre laget och hade ett par bra chanser. Mack Keryluck hade en bra chans när han missade ensam mot målvakten. Falun kom tillbaka stark på andra halvan och hade bästa chansen när man tilldömdes en straff med 2 minuter kvar av perioden men Anton Hjalmarsson i målet räddade.

Skott 9-16

Andra perioden dominerade Kalix även om Falun var långt ifrån farliga i sina anfall. I minut 2 tilldömdes Kalix en straff som Mack Keryluck snyggt förvaltade till 1-0 för Kalix. Efter 7 minuter gör Kalix 2-0 genom Levi Wunder efter bra förarbete av Mack Keryluck. Med en man mer kunde så Kalix utöka sin ledning till 3-0 genom Nicholas Pryce.som tog vara på en retur efter skott av Markus Hansson.

Skott 13-11

Tredje perioden hade bara gått till minut 2 när Kalix onödigt går bort sig och bjuder Falun på en 2 mot 1 som man utnyttjar till 3-1. I och med målet fick Falun ny tändvätska och försökte trycka på för att komma närmare. Men när minut 8 gått av perioden gör Kalix ett avgörande mål till 4-1 genom Liam Lundberg framspelad av Mack Keryluck. Falun ska heder för att man åter försöker göra match av det hela när man tar ut målvakten med 4 minuter kvar. Försöket misslyckas och Kalix kan göra 5-1 i tom bur,målskytt Conner Jean.