Segertåget rullar vidare

Kiruna tog sig tredje raka seger och den fjärde på fem matcher när Piteå besegrades på bortaplan med 1-3.   KIF startade den första perioden starkt och tog ledningen efter hårt jobb och en fin passning av Simon Thyni till Hampus Hagström, som gjorde sitt sjunde mål i Allettan. Tid för målet 14.08.

I andra perioden utökade Kiruna ledningen till 0-2 av junioren Svante Koivuniemi. Denna gång fint assisterad av Felix Fjällkeborn och Eddie Ahlmark. KIF brukar emellanåt bjuda på fina mål och man kan verkligen påstå att 0-3 målet är hockeygodis på den högsta nivån. En stark rekommendation, om man inte sett matchen, är att titta på high-lightsen från matchen. Passning efter passning skär igenom Piteås försvar och tillslut får Jacob Hansson Geidon öppet mål. Alla fem (Markus Magnusson, William Palovaara, Matias Mustonen, Teemu Siironen och Jacob Hansson Geidon) Kiruna spelare är inblandade i det vackra målet.

I tredje perioden spelar KIF mest av matchen och försvarar sig bra. Bland annat klarar grabbarna av spel 3-5 i en min och 50 sekunder. Piteå reducerar till slutresultatet 1-3 med 1.17 kvar.

***

Mattias Älvero om matchen

– Vi kommer ut starkt i första perioden igen och kan bygga på en grym energi i laget. Piteå bygger sitt spel på hård forecheck och vill sätta hård press. Jag tycker vi spelar väldigt moget med pucken. När vi måste, spelar vi enkelt och chippar ut pucken och när vi kan så spelar vi ett fint passningsspel. Mycket bra avvägningar ikväll! Sen kommer vi inte ifrån att hela laget verkligen stämplar in och krigar för varandra. Stundtals i andra perioden har Piteå pucken i vår zon men vi är grymt starka framför Ludde och står i skottlinjen.