Kalix tog ett stort steg mot playoff när man vann mot Wings

Kalix besegrade Arlanda Wings med 2-1 efter periodsiffrorna 1-0, 0-0 0-2.

Första perioden blev lite avvaktande och inget av lagen bjöd på några större farligheter. Perioden ganska jämn men det var Wings som gjorde periodens enda mål till 1-0 efter 15 minuter. En Wings spelare bröt in från kanten och kolliderade med Anton i mål som blev satt ur spel och Wings kunde slå pucken i tomt mål.

Skott 10-8

Andra perioden blev mållös men Kalix var det lag som kom till flest avslut men lyckades inte spräcka nollan.

Skott 9-12

Tredje perioden dominerade Kalix stort och skapade flera fina lägen. Det skulle dock gå 9 minuter in i perioden när Kalix kvitterar genom Albin Säteri. I minut 59 avgörs så matchen när Kalix tar ledningen med 1-2 genom Nicholas Pryce. Segern innebär att Kalix med största säkerhet blir tvåa och är därmed klar för kvalmatcher till playoff. Tvåan spelar första matchen borta och har sen hemmamatch och en eventuell tredje match hemma.

49.04 2 min Liam Lundberg KHC

2 min Emil Hedström AW