Kalix vann mot Boden och gjorde kvartsfinalen levande

Kalix vann den tredje kvartsfinalen mot Boden med 3-2 efter att ha förlorat de två första knappt. Periodsiffrorna 0-1, 2-1, 1-0.

Första perioden började Boden bäst och när man fick spela 5 mot 4 i 4 minuter pressade man tillbaka Kalix men Kalix klarade utvisningarna genom ett bra boxplay. Efter utvisningarna jämnade spelet ut sig och Kalix fick till flera bra anfall men skapade inga heta chanser. I minut 18 kunde så Boden välförtjänt ta ledningen med 1-0 genom Wille Åström.

Skott 4-9.

Andra perioden tog Kalix över vilket också varit i de två första matcherna. Boden drog på sig en utvisning i minut 30 och Kalix fick en utvisning en minut senare, bägge utvisningarna blev resultatlösa. När sen Mack Keryluck drog på sig sin andra utvisning i minut 33 och Kalix fick åter spela boxplay kom så målet men inte Boden utan Kalix med en man mindre med 2-1 genom Johan Diberius Sköld. Boden satsade hårt framåt och fick utdelning med en minut kvar av perioden genom Pontus Johansson till 2-2.

Skott 10-12

Tredje perioden har Boden i tidigare möten dragit det längsta strået och började också perioden bra och hade mycket spel i Kalix Zon. När sen Kalix fick en utvisning i minut 9 blev Kalix satt under hård press men Kalix boxplay har fungerat bra så även denna gång och bra spel av Anton Hjalmarsson i målet. Efter utvisningen förlades Kalix spel i Bodens zon och inte helt överraskande kom också ledningsmålet för Kalix till 3-2 genom Albin Säteri vilket också skulle bli slutresultatet. Boden försökte på slutet ta ut målvakten men lyckades inte åstadkomma några farligheter