Förlust mot Mariestad efter tuff match

Lindlöven förlorade onsdagskvällens hemmamatch mot serieledande Mariestad med 3-4.

Mariestad började matchen bäst och skapade flera bra chanser, efter 7,29 kunde man också ta ledningen med 0-1 genom ett backskott från Ludvig Karlsson. Det blev sedan inga fler mål i perioden och det får Lindlöven tacka Isak Mantler för som gjorde flera bra räddningar.

I den andra perioden kom Lindlöven ut på ett betydligt bättre sätt och var det tongivande laget under den första delen av perioden men d

et var Mariestad som kunde utöka till 0-2 genom Oskar Norlöv. Lindlöven fortsatte att spela bra och Daniel Backman lunde reducera till 1-2 efter 9,32. Drygt en minut senare kunde även Carl Skärström kvittera till 2-2. Efter kvitteringen jämnade spelet ut sig och Mariestad tog återigen tag i taktpinnen men det blev inga fler mål i perioden.

När det gått 1,57 av den tredje perioden utvisades Daniel Nilsson fem minuter för som domaren bedömde det en checking to the head. Knappt fyra minuter in i powerplay kunde Filip Törnqvist trycka in 2-3 framför Isak Mantler. Lindlöven fick sedan ett gyllene läge att kvittera när man fick möjligheten att spela 5 mot 3 i två minuter, tyvärr skapade man väldigt lite under utvisningarna och när sedan Lucas Jidenius kunde göra 2-4 när det återstod sju minuter blev det tungt för hemmalaget men man kunde dock reducera till 3-4 i power play genom Alexander Kovalonok. Närmare än så kom inte  Lindlöven denna kväll och Mariestad kunde rättvist vinna matchen.

Nästa match är på söndag borta mot Grums.