Stabil seger i Grums

Vinst mot Grums borta med 4-1.Lindlöven åkte upp till Grums för en grymt viktig bortamatch på söndagen.
Vinsten innebar att Lindlöven nu har 38 poäng. För att säkra allettan behövs endast ett poäng till.

Till matchen hade vi lånat in 2 backar, Philip Nyberg från Mora samt Mathias Linnarud från Arboga. Båda skötte sig med bravur och Linnarud fick också göra mål.

Första perioden börjar svajigt från bortalaget och det var Grums som tar ledningen mitt i perioden genom Simon Sjöberg. Lindlöven kvitterar dock 19.47 genom Alexander Kovalonok framspelad av Christoffer Anrén.  Det var Grums som skapade det mesta och det bästa under den första perioden.

Andra perioden kommer dock gästerna ut som ett helt nytt lag och trycker ner Grums ordentligt, 1-2 kommer följaktligen efter ca 5 minuter, det är Mathias Linnarud som blir snyggt framspelad av Björkman och Kovalonok. Resterande del av perioden är det verkligen Lindlöven som styr händelserna och det ligger ett 3:e mål i luften.  Detta för dock vänta till 3:e perioden då Kovalonok håller sig framme på en retur från Vincent Blomdahl, även Daniel Nilsson var med i förarbetet. Målet kommer efter bara 22 sek in i perioden. Resterande del av matchen spelar Lindlöven väldigt stabilt och Grums har väldigt svårt att etablera något tryck. 16 min in i perioden får Lindlöven sedan ett power-play  och då sätter man spiken i kistan, det är Calle Skärström som styr in ett skott från André Dahlqvist. En mycket stabil och övertygande seger för grabbarna.

Nästa match är på onsdag hemma i Lindehov då Malung kommer på besök.