Lindlöven föll mot Väsby – efter 16 (!) straffar

Det krävdes en förlängning och åtta straffar för varje lag innan dagens match kunde avgöras och det var Väsby som kunde vinna med 4-5 i den jämna matchen.

Det var Väsby som inledde bäst de första fem minuterna mot ett darrigt hemmalag men efter den svaga inledningen spelade Lindlöven upp sig mer och mer. Man tog även ledningen med 1-0 efter mål av Alexander Kovalonok. Väsby kom dock tillbaka och kunde både kvittera och ta ledningen med 1-2 innan den jämna perioden var slut.

Lindlöven kommer ut starkt i den andra perioden och skapar flera bra chanser utan att få dit pucken. Kvitteringen kommer dock  efter 7.46 och det är Anton Björkman som är målskytt. Lindlöven fortsätter att ha kommandot i matchen och gör både 3-2 och 4-2, målskyttar är Alexander Kovalonok och Anton Björkman. Anton var förra säsongens näst bäste poänggörare men gjorde bara ett mål under grundserien men nu har en frisk Anton gjort fyra mål på de tre första matcherna i ATG AllEttan. Med 30 sekunder kvar av andra perioden kunde gästerna reducera till 4-3 genom Felix Dahlgren.

I en jämn tredje period skapades chanser åt båda håll men det var Väsby som gjorde periodens enda mål då Lubomir Fetkovic kvitterade efter 11.56. Inga fler mål gjordes under perioden och matchen gick till förlängning där var det hemmalaget som skapade de vassaste chanserna utan att få in pucken i mål.

Efter åtta straffar för varje lag kunde sedan Elliot Lorraine göra det avgörande målet.

Lindlöven gör en riktigt bra match och visar att man med rätt inställning kan vinna mot vilket lag som helst i serien. Nästa match är borta på onsdag mot obesegrade Hudiksvall.