Lindlöven inkasserar tre poäng mot Östersund

Trots en enorm fördel (6 gånger pengarna) till hemmalaget så vinner Lindlöven bortamatchen i Östersund med 4-2 efter en riktigt bra bortamatch.

En jämn första period där Lindlöven spelar disciplinerat och är vassa framåt. Efter drygt sju minuter tar man ledningen 0-1 genom Lucas Henze. I boxplay ökar man sedan på till 0-2 genom Vladimir Cherverikov som gör sitt första mål för Lindlöven. Under resten av perioden skapas det sedan en del chanser åt båda håll men Lindlöven har dom vassaste chanserna utan att kunna göra fler mål.

Lindlöven fortsätter att spela bra i den andra perioden och när Lindlöven fick möjligheten i powerplay kunde Jesper Broéng öka på till 0-3 efter 3.26. Östersund reducerar i power play till 1-3, klockan stod då på  16.18 och målskytt var Justin Mcdonald. Bra period med ett visst övertag för Lindlöven.

I den tredje perioden fortsätter Lindlöven att spela taktiskt riktigt och jobbar stenhårt. Efter knappa sju minuter ökar man på till 1-4 det är Jesper Broéng som återigen gör mål i powerplay. Sista fem minuterna pressar Östersund hårt för att få till en reducering och man lyckas med det med 45 sekunder kvar,  det är Pontus Wenersson-Libäck som gör målet. Resultatet står sig perioden ut och Lindlöven tar en välförtjänt seger.

Nästa match är hemma i Lindehov på onsdag mot Hudiksvall.