Lindlöven går för tredje raka – Boden gästar

Med två raka vinster och en säkrad playoffplats i bagaget kliver Lindlöven idag ut för att stänga spelveckan. Lindehov står redo för en ny hemmamatch, denna gång med nedsläpp redan 14:00 och ett motstånd som Jonas Dufåker har scoutat.

Med de klara siffrorna 8-2 firade Lindlöven in tre nya poäng under lördagen. Vinsten över Kiruna var en fin uppföljning på onsdagens starka vändning till 5-4 borta mot Väsby, något som ger Löven två raka segrar.

Den siffran hoppas laget idag öka på till tre, när Boden besöker Lindehov. Gästerna från norr föll igår borta mot Borlänge (2-5) i en stökig tillställning och har dessutom ett färskt tränarbyte bakom sig under veckan. Lindlöven räknar därför med ett energiskt motstånd, något som Jonas Dufåker påtalat för sina spelare.

– Ja, vi kommer att möta en motståndare som tar med sig ett matchstraff från igår. Vi vet att de kommer att gå hårt och spela tufft på oss. Boden kommer att spela på gränsen i 60 minuter, det gäller att vi är förberedda på det, säger tränaren och förklarar hur Lindlöven ska bemöta Bodens spelstil;

– Det handlar om att vara redo att få tacklingar i alla situationer och inte vika ner sig på något sätt. Jag ser gärna att det är vi som börjar med det fysiska spelet, just för att visa att vi är beredda.

Vet vad som väntar: “Det kommer att smälla”

Till spel idag kommer Lindlöven med stark vind i seglen. Playoffplatsen säkrades som bekant igår med en riktig målfest i hemmaborgen. Namn som Erik Broman (tre assist), Alexander Kovalonok (två mål och två assist) och Daniel Backman (två mål ) imponerade i vinsten som Lindelaget tar med sig flera godbitar ifrån.

– Powerplay, speciellt (Erik) Bromans formation som var jäkligt bra, flyttade pucken och varierade spelet. Det är jag nöjd med. Jag tycker även att vi spelade ganska samlat, däremot jobbade vi för dåligt i positionerna utan puck. Vi låg rätt, men var inte tillräckligt aggressiva och det måste upp idag, summerar coach Dufåker.

Nämnde Broman var alltså en av huvudrollsfigurerna igår och har nu snabbt laddat om batterierna. Dagens match har nedsläpp redan 14:00, vilket innebär tidig samling för Lindlövens spelartrupp. Hockeyhelgen i Lindehov ska avslutas på bästa vis och Erik Broman skickar ut samma budskap som sin tränare.

– Boden kommer att gå hårt. De har bytt tränare och vi vet att han står för en väldigt intensiv hockey. Det kommer att smälla en hel del och det krävs att vi är redo för det, avslutar forwarden.

Matchen:
Lindlöven-Boden
14:00 Lindehov, Lindesberg

Formen:
Lindlöven – V, V, F, F, V
Boden – F, F, V, V, V

Truppen:
Två spelare tillkommer i Jonas Dufåkers matchtrupp idag. Det handlar dels om Jesper Arvidsson, som egentligen skulle spelat igår men där övergången från Guldsmedshytte SK inte hann gå igenom i tid. Dessutom får Lindlöven tillbaka Örebro Hockeys J20-lån Elias Lindgren och forwarden finns med mot Boden.

Text: Hannes Feldin