Lindlöven presenterar nyförvärvet Jonatan Asplund

Juniorlandslagsbacken Jonatan Asplund är klar för spel med Lindlöven. 21-åringen ansluter på ett lån från AIK Hockey som löper över resterande säsong, med debut i Löventröjan redan kommande helg.

– Det ska bli sjukt kul! Det här är första gången som jag flyttar hemifrån och jag är riktigt taggad på att få komma till ett helt nytt lag, kommenterar Jonatan Asplund.

Den Djurgårdsfostrade 21-åringen står under kontrakt med AIK Hockey. På meritlistan har Jonatan Asplund erfarenheter av spel med Sveriges U18-landslag, som han representerat i flera sammanhang.

De två senaste säsongerna har han tillhört AIK och totalt noterats för 23 matcher i HockeyAllsvenskan. Närmast kommer Asplund från Vallentuna, där han spenderat vintern med spel i Hockeyettan.

– Jag inledde hösten i AIK, men fick inte mycket speltid och lånades snabbt ut till Vallentuna. Där har jag varit kvar resten av säsongen och nu ville jag försöka ta mig vidare till ett playofflag för att göra det bra där. Då föll valet på Lindlöven!, berättar Jonatan.

“Jag ser mig själv som en tvåvägsback”

Låneavtalet mellan Lindlöven och AIK är skrivet säsongen ut. För Jonatan Asplunds del innebär det att han kliver rakt in i hetluften i toppstriden av AllEttan Norra. Nyförvärvet har efter tidigare möten med Lindlöven sin bild klar, dessutom finns en kompis i spelartruppen.

– De gånger som vi mötts har jag tyckt att Lindlöven varit jävligt bra, de har en bra energi laget. Sen känner jag Vladimir (Chetverikov) sedan innan, vi har spelat tillsammans under pojklagsåret i AIK. Det känns bra att ha någon som jag är bekant med, säger Jonatan.

Lindlöven spelar kommande helg dubbla bortamatcher mot Teg och mot Piteå. Laget rullar därför norrut redan imorgon, en bortaturné som Jonatan Asplund följer med på. Debuten sker redan på lördag och försvaren pekar ut vad han tänker bidra med.

– Jag skulle säga med ett stabilt backspel. Jag ser mig själv som en tvåvägsback, som kan agera bra både i defensiv och offensiv zon.

Jonatan Asplund
Född: 4:e februari 1999
Position: Back
Klubbar som A-lagsspelare: AIK Hockey, Väsby, Vallentuna
Statistik i Hockeyettan: 23 matcher, 2 mål, 6 assist, 8 poäng

Text: Hannes Feldin