Lindlöven stänger AllEttan hemma: “Vi går för seger!”

Ett långt seriespel har nått sin ände och ikväll stänger Lindlöven igen AllEttan Norra. Man gör det hemma mot Borlänge med nedsläpp 19:00. Löven jagar då revansch på motståndet, samt ett fint utgångsläge inför morgondagens playoffval.

Det är dags att sätta punkt för AllEttan Norra. I den 18:e och sista omgången tar Lindlöven ikväll emot Borlänge hemma i Lindehov. Till spel kommer Löven med ett par spellediga dagar bakom sig, och innan dess kan laget se tillbaka på en helg i norr med vinst (5-1) över Teg och förlust (1-3) mot Piteå.

– Vi gjorde många bra saker i helgen. Det vill jag se att vi fortsätter med och även att vi gör vissa delar ännu bättre. Framförallt besluten med och utan puck, där gäller det att ha tålamod i spelet, kommenterar Lindlövens tränare Jonas Dufåker.

Efter en lång bussresa var Lindlöven hemma i Bergslagen vid sjutiden måndag morgon. Coach “Duva” gav sitt lag träningsledigt samma kväll, men på tisdagen samlades spelartruppen igen för ett vanlig ispass.

– Först handlar det alltid om att komma igång när du haft en dag ledigt. Vi körde passningar, mottagningar, teknik. Sen tryckte vi på rätt ordentligt mot slutet med start och stopp, berättar “Duva”.

Revanschläge på Borlänge: “Varit tre jämna matcher”

Med en match kvar att spela av AllEttan är Lindlövens placering redan säkrad. Laget kommer att sluta sexa, något som ger ett tredjehandsval i torsdagens playoffval. Vinst ikväll kan dock göra att Löven skapar sig bättre förutsättningar till ett så tidigt val som möjligt.

– Vi går för seger ikväll! Det hade vi gjort oavsett. Matchen är viktig för oss, vinner vi ikväll har vi förmodligen tre lag att välja på imorgon istället för två, konstaterar Jonas Dufåker.

Mötet med Borlänge startar 19:00 i Lindehov. Dalalaget är tvåa i AllEttan och har chans på att nå Hockeyettanfinalen, men då behöver Lindlöven besegras. Löven å sin sida jagar revansch från säsongens tre tidigare, och knappa, förluster.

– Vi behöver spela så som vi gjort i de tidigare mötena med Borlänge. Det har varit tre jämna matcher, även om vi i matchen innan jul åkte upp med tre femmor och inte riktigt orkade, förklarar “Duva” och fortsätter;

– För oss handlar det om att vara samlade hemåt och hålla ihop spelet utan puck, så som vi gjorde i helgen. Sen behöver vi bli spetsigare framåt. Jag vill se oss ta mer puckar mot mål i lite obekväma lägen.

Matchen:
Lindlöven-Borlänge
19:00 Lindehov, Lindesberg

Formen:
Lindlöven – F, V, F, V, V
Borlänge – V, F, V, V, V

Truppen:
Det sker en del förändringar i Lindlövens trupp gentemot det lag som spelade helgens två matcher. Alexander Kovalonok står över spel ikväll med lättare känningar, samtidigt som Linus Lundberg och Jesper Arvidsson är tillbaka. Dessvärre åkte Vladimir Chetverikov på en skada i söndags. Forwarden har opererat armen och har spelat färdigt för säsongen precis som Felix Scharnke, Max Lalander och Filip Bergmark.

Text: Hannes Feldin