Lindlöven föll på straffar efter upphämtning

Erik Broman och Lukas Henze blev poängräddare. Hemma på onsdagen hämtade Lindlöven starkt upp underläge mot Borlänge, men förlorade till sist med 2-3 på straffar. AllEttan är nu avslutad och nyförvärvet Markus Magnusson diskuterar här matchen och det playoff som väntar.

Det var revanschjakt som gällde när Lindlöven skulle stänga igen AllEttan Norra hemma mot Borlänge. Tre av tre möten med motståndet hade slutat i knapp förlust, en trend som Löven nu ville bryta inför hemmapubliken. Redan fyra minuter in kopplade dock gästerna ledningen i numerärt överläge. Och utvisningar var även något som präglade hela matchen, där det stundtals var irriterat mellan lagen.

– Ja, det var smågrinigt från båda håll tycker jag. Det börjar ju dra ihop sig nu med playoff och viktiga matcher, det märks. Sen har vi mött Borlänge fyra gånger den här säsongen och det bygger upp känslor, förklarar Markus Magnusson.

Lövenbacken ser tillbaka på en spelmässigt jämn tillställning, där Lindlöven skapade många fina chanser. Den första och andra perioden lämnade laget dock mållösa, trots bland en annan stor möjlighet för Erik Broman. Tidigt i slutakten ökade Borlänge på till 0-2 och poäng såg där ut att vara svårt att nå för Lindlöven.

Men Bergslagsgänget har över hela säsongen visat upp en förmåga att ta sig tillbaka. Den här gången dröjde det till 15.04 innan Erik Broman till sist fick utdelning, ett mål som tände de brandgula. Lukas Henze tryckte dit kvitteringen 34 sekunder från slutet och matchen gick till förlängning följt av straffar. Där drog Borlänge det längsta strået, något som gav slutresultatet 2-3.

– Vi tar med oss lärdomar från alla matcher som vi spelar. Idag är det bra att kunna ta med sig en pinne när vi ligger under med två mål med fem minuter kvar. Det ger en jävla skjuts för oss, jag hoppas vi kan rida vidare på den vågen, summerar Markus Magnusson.

Återvändande backen: “Pusselbitar på plats för att lyckas i playoff”

Försvarspjäsen är tillbaka i Lindlöven, som han för ett par veckor sedan återvände till efter 1,5 år på vift. Återkomsten har hittills varit lyckad och Magnusson har noterat en assist på sina sex spelade matcher.

– Jag börjar hitta mer timing i grejerna och få tillbaka flåset. Det är en jäkligt bra grupp, som besitter en kompetens som jag inte upplevde fanns på samma sätt senast jag var här. Då var det mer enskild kompetens, nu är det större än så, menar Markus och utvecklar sitt resonemang;

– Lindlöven har mer pusselbitar på plats nu för att lyckas i ett playoff. Det är en skillnad som jag upplever.

Efter ett straffdrama och slutsiffrorna 2-3 mot Borlänge har Lindlöven nu satt punkt för AllEttan Norra. Laget gjorde det på en historiskt stark sjätteplats, Lövens bästa placering genom tiderna. Det betyder även att laget är sjätteseedat inför torsdagens playoffval, som Markus Magnusson givetvis är nyfiken på.

– Det känns väldigt ovisst. Tidigare har det varit ganska inrutat vem som valt vem, men nu känns det helt öppet. Jag har ingen aning om vad det kommer att landa i, det kan bli vad som helst. Men vi kommer att vara redo för allt!

Resultat:
Lindlöven-Borlänge 2-3 e.str. (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1)
Publik: 465
Skott: 37-35
Mål Lindlöven: 1-2 Erik Broman (Asplund, Dahlqvist), 2-2 Lukas Henze (Nilsson, Blomdahl)

Text: Hannes Feldin