Kapten Nilsson efter förlusten: “Riktigt frustrerande”

Lindlöven föll i det första mötet av PlayOff 1. Ledning med två mål förvandlades till förlust efter en tung tredje period, där Visby/Roma vände till 3-5. Seger krävs nu på fredag när Lindlöven går för revansch hemma i Lindehov.

– Jag vet ärligt talat inte vad vi höll på med, det var en riktigt jävla dålig tredje period. Visst får de ett tidigt mål och momentum, men vi slutar ju att jobba och gör det väldigt svårt för varandra. Det är riktigt frustrerande, suckar Daniel Nilsson efter Lindlövens bittra nederlag.

Tisdagen innebar starten av playoffspelet och Bergslagsgänget hade anlänt till Gotland och Visby redan på måndagen. Det första mötet i duellen med Visby/Roma började lovande för Lindlöven, som inledde piggt och som med 8.56 tog ledningen genom Erik Broman. Linus Lundberg fyllde bara fyra minuter senare på till 2-0 och Löven höll övertaget fram till periodvilan.

Mittenakten blev spelmässigt jämn, där Isak Mantler sattes på en del prov mellan sina stolpar men höll siffrorna intakta. Med två måls ledning och 40 minuter på klockan var kapten Nilsson så långt nöjd.

– Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra i den första perioden, sen växte Visby in i det i andra. Vi höll inte riktigt den nivå som krävs och vi pratade om det efter den andra perioden. Just att värdera rätt och chippa i rätt lägen, dribbla i rätt lägen och lägga puckar mot mål i rätt läge. Tyvärr var det som bortblåst i tredje…

Där tände Mikael Adamsson hemmapubliken efter bara 19 sekunders spel. Visby/Romas reducering blev starten på en tung sekvens för Lindlöven, som på åtta olyckliga minuter tappade 2-0 till 2-3. I slutskedet ökade sen först gotlänningarna på i boxplay, innan Anton Björkman gav Löven kontakt följt av slutresultatet 3-5 i öppen målbur.

Tänker förlänga säsongen: “Vill se att vi lyfter oss”

Siffrorna betyder att Visby/Roma tar hem det första mötet av PlayOff 1, som till helgen vänder till Bergslagen. Lindehov står redo för förhoppningsvis två stekheta matcher, den första på fredag med nedsläpp 19:00. Seger där är ett måste för Lindlöven och lagets kapten riktar blickarna framåt.

– Vi spelar väldigt ödmjukt och klokt i stort sett hela den första perioden ikväll, det får vi ta med oss samt att vi håller tätt i andra. Den tredje perioden är det bara att släppa och istället hitta ny energi för att vinna på fredag, förklarar Daniel Nilsson.

Med ställningen 0-1 i matcher till Visby/Romas favör behöver nu Lindlöven två raka vinster. Vid seger på fredag väntar en tredje och avgörande match på lördag, även den i Lindehov.

– Det ska så klart bli jättekul! Jag hoppas på ett stort stöd, det var ett tag sedan som det var playoffhockey i Lindesberg. Så jag räknar med storpublik, allt annat vore tråkigt, kommenterar Daniel och avslutar;

– Sen vill jag se att vi lyfter oss, hittar tillbaka till spelet från period ett och visar att vi faktiskt vill förlänga den här säsongen!

Resultat:
Visby/Roma-Lindlöven 5-3 (0-2, 0-0, 5-1)
Publik: 1212
Skott: 38-32
Mål Lindlöven: 0-1 Erik Broman (Nordström, Dahlqvist), 0-2 Daniel Backman (Lundberg, Nilsson), 4-3 Anton Björkman (Anrén, Johansson)

Text: Hannes Feldin