Lindlöven redo att ta revansch i hemmaborgen

Säsongen ska avgöras och Lindlöven jagar revansch på Visby/Roma. Lindehov är kvällens spelplats i PlayOff 1, där seger är ett måste för Löven. Tränare Jonas Dufåker ger förutsättningarna och sina tankar om matchen.

Lindlöven spelar ikväll sin första hemmamatch i playoffspel sedan februari 2016. Man gör det med pressen på sig att vinna, detta sedan Visby/Roma tagit hem tisdagens möte i Visby Ishall. Bortamötet började lovande för Löven, men efter två tidiga mål tappade laget fart och i slutperioden förvandlades 2-0 till förlust med 3-5.

– Vi talade igenom matchen i onsdags och ännu mer igår. Självklart är det så att Visby får energi av sina mål, men vi känner att förlusten beror väldigt mycket på oss och på vårt agerande, analyserar Lindlövens tränare Jonas Dufåker.

– Jag tror att många killar satte sig i omklädningsrummet efter första 20 och kände “wow, vi leder med 2-0”. I andra perioden blev vi mer avvaktande över hela banan och givetvis blev det värre med den saken när Visby började att göra mål. Vi lyckades inte vrida runt det, så som jag hade hoppats. Vi har ändå varit starka sista tio minuterna genom hela säsongen.

Efter tre dagar på resande fot kom Lindlöven hem till Lindesberg igen i onsdags eftermiddag. Laget genomförde direkt ett kortare träningspass och “Duva” förklarar att de 25 minuterna på is mest var till för att svettas av sig resan och hitta pulsen igen. Därefter har allt fokus riktats mot fredagskvällen.

Brinner i spelarnas ögon: “En hunger på att vinna!”

Visby/Romas seger senast innebär att gotlänningarna skaffat sig övertaget i PlayOff 1, som spelas över bäst av tre matcher. En ny förlust ikväll sätter därför punkt för Lindlövens säsong. Reaktionen från spelargruppen har hittills lovat väldigt gott och laget är revanschsuget.

– Det var många som var förbannade efter matchen i tisdags. Ingen har gått runt och tyckt synd om sig själv, utan det har mer varit besvikelse över sin egen och lagets insats. Det känns jättebra och jag tror att vi kommer att göra en stark insats ikväll, menar “Duva” och pekar ut de spelmässiga nycklarna;

– Att vi har fart på skridskorna och sätter press på deras puckförare, där var vi för avvaktande i andra och tredje perioden senast. Vi är som bäst när vi åker mycket. Det sätter tonen för hela vårt spel och får fart på våra spelvändningar.

Spelare, ledare och eldsjälar har den senaste veckan snackat upp hemmamatcherna i Lindehov och den playoffest som väntar. Nu hoppas Lindlöven på ett stort publikstöd när säsongen ska avgöras. Jonas Dufåkers lag är redo och stämningen i gruppen är det inget fel på.

– Den är bra! Jag tycker att det har kommit fram lite nya ögon på laget som jag inte sett tidigare under säsongen, en hunger på att vi ikväll bara ska vinna! Samtidigt är det ett bra lugn och en skön stämning i gruppen.

Matchen:
Lindlöven-Visby/Roma
19:00 Lindehov, Lindesberg

Utgångsläget:
1-0 i matcher till Visby/Roma i PlayOff 1

Truppen:
Lindlöven ställer exakt samma lag som senast på benen. Kvar på skadelistan finns Felix Scharnke, Max Lalander och Filip Bergmark samtidigt som Albin Gunnarsson är avstängd. Tränare Jonas Dufåker har 13 forwards och sju backar tillgängliga och flaggar för att det eventuellt kan bli ändringar i någon av formationerna.

Text: Hannes Feldin