Bromans avgörande frälste Löven: “Halva jobbet gjort”

Lindlöven har kvitterat i PlayOff 1! Med kniven mot strupen levererade laget en stor insats hemma mot Visby/Roma, som besegrades med uddamålet. Erik Broman sköt 2-1 nio minuter från slutet och nu väntar ett avgörande imorgon i Lindehov.

– Vi gav precis allt här ikväll och kom härifrån med en seger, slår tränaren Jonas “Duva” Dufåker stolt fast efter holmgången.

Det var endast vinst som gällde för Lindlöven på fredagskvällen. Inför det andra mötet med Visby/Roma i PlayOff 1 hade gotlänningarna övertaget med 1-0 i matcher, en uppförsbacke som Löven tog med sig ut på Lindehovs is. Där var det däremot det brandgula Bergslagsgänget som öppnade klart starkast. Under tio imponerande inledande minuter satte Lindlöven tonen, och 14.01 in kom utdelningen.

Wilson Johansson sköt då 1-0 och fick Lindehov att explodera, en ledning som stod sig perioden ut. Mittenakten som följde tippade sedan över något till Visby/Roma och Isak Mantler klev fram flera gånger om i hemmamålet. Med den tredje perioden fyra minuter långt gången fick dock målvakten kapitulera när Teemu Huttu utjämnade för gästerna. Matchen stod därifrån och vägde, fram till dess att Daniel Backman satte igång en kontring som Erik Broman avslutade till 2-1.

– Jag ser att vi får en spelvändning med tre gubbar mot två backar. Pucken går ut på kanten, så jag går stenhårt på mitten och hoppas på passningen. Jag håller bort min kille och ser luckan mellan benen, sen slinker pucken in där, berättar målskytten Broman.

Den kvicka omställningen innebar kvällens andra ledning för Lindlöven, den här gången med drygt nio minuter kvar att spela. Visby/Roma tryckte på framåt i jakten på en ny kvittering och dramatiken levde kvar in i slutsekunderna. Ett stabilt och uppoffrande försvar höll undan hela vägen för Lindlöven, som vann med 2-1 och därmed utjämnade matchserien.

Imorgon avgörs det: “En ny seger krävs”

Ställningen i PlayOff 1 är nu 1-1. Lindlöven och Visby/Roma kommer därför att spela en avgörande tredje match redan imorgon. För Lindlöven var kvällens 2-1-vinst en skön revansch från tisdagens bittra förlust – och framförallt innebär den alltså att säsongen lever vidare.

– Gud ja, det här var jävligt skönt! Vi fick ut precis det som vi ville och vann matchen, kommenterar Erik Broman och fortsätter;

– Vi har gjort halva jobbet och är verkligen inte nöjda än! Visst ska vi vara skitnöjda nu idag, men vi ställer direkt om till matchen imorgon. Då är det en ny seger som krävs, det är vi medvetna om.

Även från ledarhåll är det givetvis glada miner efter det att Lindlöven kvitterat matchserien. Jonas Dufåker ger sin samlade syn på fredagens insats.

– Vi ville verkligen vinna ikväll. Kanske lite för mycket i den andra perioden, där spred vi puckar lite här och var och det gick för fort i huvudet. Vi blev uppjagade och det följde med till den tredje perioden, men efter deras kvittering hittade vi ett bra lugn i spelet. Vi började att sätta försvarsspelet och tog bättre beslut, och målet som vi gör kom av att vi flyttade pucken på ett bra sätt, analyserar tränaren.

Bland de mer framträdande individuella insatserna stack två ut lite extra. Isak Mantler räddade hela 29 av Visby/Romas 30 skott och var fundemental i vinsten, samtidigt som Erik Broman både stod för det avgörande målet och en stark match. Tränare “Duva” lyfter fram några av de många Lövenhjältarna för kvällen;

– “Totte” (Christoffer Anrén), (Jesper) Broeng och “Danne” Nilsson är tre andra killar som står upp på ett väldigt bra sätt. Jonatan Asplund syns inte mycket på isen, men det är inga många misstag på den pojken kan jag säga. Överlag gör hela laget det riktigt bra!

Resultat:
Lindlöven-Visby/Roma 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Publik: 587
Skott: 27-30
Mål Lindlöven: 1-0 Wilson Johansson (Nilsson, Broeng), 2-1 Erik Broman (Backman, Dahlqvist)

Text: Hannes Feldin