Game 3 – nu avgörs PlayOff 1 i Lindehov

Seger igår och en avgörande match redan idag! Med nedsläpp 16:00 spelas det tredje mötet mellan Lindlöven och Visby/Roma i PlayOff 1. Jonas Dufåker och Erik Broman vill båda se ett modigt Löven – läs deras tankar om matchen här.

Ställningen i den täta matchserien mellan Lindlöven och Visby/Roma är lika på ett. Detta tack vare Lindlövens starka uddamålsseger igår kväll, då laget studsade tillbaka inför nästan 600 hemmafans. Vinsten med 2-1 betyder att Lindlöven i eftermiddag spelar en tredje och direkt avgörande match hemma i Lindehov.

– Vi ska åka mycket skridskor och vara jobbiga. Vi behöver fortsätta spela så som vi öppnade matchen igår i den första perioden, då har Visby inte mycket att säga till om. När vi spelar så är vi riktigt duktiga och det ska vi göra över 60 minuter idag, menar Erik Broman.

Forwarden var fredagskvällens stora hjälte. Nio minuter från slutet sköt Broman det 2-1-mål som blev matchvinnande, och som alltså gör att Lindlövens säsong lever vidare. Laget är framme vid PlayOff 1 och är bara en vinst från avancemang till PlayOff 2, vilket skulle vara första gången i klubbens historia. Det hoppas spelarna få chansen att uppleva.

– Absolut, det skulle vara grymt kul! Lindlöven har aldrig någonsin spelat den typen av matcher tidigare, säger Erik och fortsätter;

– Ingen i laget vill se säsongen ta slut redan nu. Vi är jäkligt hungriga på att fortsätta och på att nå PlayOff 2!

“Våga vinna, spela för att vinna och lämna allt på isen”

Precis som igår står Lindlöven med hemmaplansfördelen när PlayOff idag ska avgöras. I de två playoffmatcher som hittills spelats har Löven tagit ledningen båda gångerna, även om Visby/Roma lyckades vända det första mötet.

Lagen har vunnit sina respektive hemmamatcher, en trend som Lindlöven så klart vill förlänga. Klockan 16:00 i eftermiddag släpps pucken i Lindehov för säsongens häftigaste match. Seger tar Lindlöven vidare i playoffspelet, samtidigt som en förlust skickar laget på semester.

– Jag vill verkligen att vi ger allt och inte behöver ångra något efter matchen. Det tycker jag att vi gjorde igår, och det kommer vi att behöva göra även idag, säger Jonas Dufåker och berättar vilket hans sista budskap blir till spelarna;

– Våga vinna, spela för att vinna och lämna exakt allt ute på isen!

Matchen:
Lindlöven-Visby/Roma
16:00 Lindehov, Lindesberg

Utgångsläget:
1-1 i matcher i PlayOff 1

Truppen:
Lindlöven kommer till spel med en oförändrad matchtrupp. Jonas Dufåker meddelar att det finns en del skavanker i laget, men att det inte är något som hindrar någon från spel. Det betyder att Löven i denna avgörande playoffmatch ställer upp med 13 forwards, sju backar samt målvaktsparet Isak Mantler och Daniel Eriksson.

Text: Hannes Feldin