“Duva” efter tunga uttåget: “Mest av allt tomt”

Lindlöven har spelat färdigt för säsongen. Förlusten med 2-3 i det tredje och direkt avgörande mötet hemma mot Visby/Roma innebär uttåg ur PlayOff 1. Bakom sig lämnar Lindlöven en historiskt fin placering, men besvikelsen är givetvis stor.

– Mest av allt är det tomt. Det är aldrig roligt att förlora på det här sättet, när vi inte ger oss själva chansen att tävla, inleder Jonas Dufåker.

Tränaren hade tillsammans med sina spelare gett sig själva chansen tack vare fredagens urstarka hemmaseger över Visby/Roma. Ställningen i PlayOff 1 var därför 1-1 inför lördagens tredje och avgörande möte, återigen med Lindlöven som hemmalag. Och precis som i de båda tidigare matcherna var det Lindesbergslaget som öppnade målskyttet. Det dröjde endast 92 sekunder innan det att Alexander Kovalonok satte 1-0, ett mål som fick Lindehov att lyfta.

Ledningen var dock ett av få glädjeämnen i den första perioden, där Lindlöven inte fick till spelet. Tränare Dufåker pekar på nervositet, korta passningar och en låg fart i spelet som faktorer till matchbilden. En matchbild som Visby/Roma styrde, något som blev än mer påtagligt i mittenakten. Där straffade gästerna även Lindlöven genom att slå till två gånger om och ställningen var således 1-2 efter 40 spelade minuter.

Inför den avslutande perioden samlade Lindlöven kraft. Det gav laget en fin start och under en period på sex-sju minuter tyckte Dufåker se laget lyfta sig. Åtta minuter från slutet kom också kvitteringen genom Christoffer Anrén, men när Visby fick ett numerärt överläge kort därefter kom dessvärre avgörandet i fel målbur. Lindlöven föll med 2-3 och med 1-2 i matcher lämnar laget nu playoffspelet.

– Jag upplever att vi inte spelar ut alls idag, känslan är att vi var tagna av stundens allvar. Vi får 1-0 redan i det tredje bytet och det tror jag ligger oss i fatet. Idag är det emot oss att vi gör ett mål så pass tidigt, summerar “Duva”.

– Samtidigt är det en väldigt viktig match, så jag förstår att det kan bli så här. Jag vet att många kommer att dra lärdom av det här i sin individuella utveckling. Sen kommer det att hjälpa oss som lag också att ha varit med om det här. Allt är inte nattsvart.

Historisk säsong: “Många killar som gjort en jättefin resa”

Besvikelsen var givetvis stor i Lindlöven efter den knappa uddamålsförlusten, som alltså sätter stopp för säsongen. En historiskt stark säsong dessutom. För blott andra gången i Lindlövens historia nådde laget playoff och vägen dit gick genom en sjätteplats i AllEttan. Det är den bästa placering klubben någonsin presterat och ett kvitto på den riktning man länge arbetat mot.

– Absolut, jag menar Rom byggdes ju inte på en dag. Det är många killar som gjort en jättefin resa den här säsongen. Som lag har vi gjort en fantastisk AllEtta, där vi tagit enorma kliv, berömmer Jonas Dufåker.

De fina resultaten till trots har otur med skador förföljt Lindlöven genom hela säsongen. I matcherna mot Visby/Roma saknade laget centern Felix Scharnke, målmaskinen Max Lalander, forwarden Vladimir Chetverikov, backduon Filip Bergmark och William Lindgren samt avstängde Albin Gunnarsson.

– Summerar vi säsongen sitter vi i slutändan med en femma på läktaren som håller en riktigt hög nivå. Det är den typen av spelare som du vill ha med i en sån här match, konstaterar “Duva”.

Efter 22 matcher i Hockeyettan Västra, 18 i AllEttan Norra och tre matcher i PlayOff 1 är säsongen nu över. Lindlöven tar nu ledigt några dagar för att smälta känslorna från förlusten innan man återigen samlas på tisdag. Laget kommer att hålla några lättare träningspass innan man bryter upp, ett bra avslut menar “Duva”.

– Vi kommer att tacka av varandra för säsongen. En del av oss kommer att ses igen och andra skiljs åt, så som det alltid är efter ett säsongsslut. Jag tror att det blir bra att ta ledigt några dagar och återsamlas under mer lättsamma former.

Resultat:
Lindlöven-Visby/Roma 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
Publik: 642
Skott: 28-24
Mål Lindlöven: 1-0 Alexander Kovalonok (Broeng, Björkman), 2-2 Christoffer Anrén (Björkman, Magnusson)

Text: Hannes Feldin