Officiellt: David Berg till Lindlöven

David Berg är klar för spel i Lindlövens IF och välkomnas hem till Lindesberg. Efter tre säsonger i HockeyAllsvenskan återvänder 27-åringen till Löven, där han med sin spelskicklighet och sin rutin blir ett stort tillskott på backsidan.

– Först och främst har jag alltid haft en fantastisk kontakt med “Osten”. Har jag en dålig dag är det honom som jag ringer till, så har det varit under alla mina år på vift. Sen har han och hela ledningen gjort ett jävligt bra jobb med lagbygget, så det känns spännande och motiverande att gå till Lindlöven!, berättar David Berg.

Det var nästan tre år sedan som han senast drog på sig det brandgula matchstället. Under den här perioden har David hunnit med spel i AIK, IK Oskarshamn och Södertälje SK och gjort hela 132 matcher i HockeyAllsvenskan. Nu återvänder 27-åringen till Bergslagen som en riktig profilvärvning av Lindlöven.

– Väldigt skönt att få in David! En spelare som vi vet exakt vad vi får av och som varit i toppklubbar i Allsvenskan, där han gjort det riktigt bra. David kommer att stärka både offensiven och defensiven, kommenterar sportchefen Tomas “Osten” Östlund.

“Jag vill spela de stora och viktiga minuterna”

Det här blir David Bergs tredje sejour i Lindlövens IF. Vid sidan av själva hockeyn har klubben även ordnat ett jobb åt David, som huvudpersonen själv är mycket nöjd med. På isen blir nyförvärvet en given centralfigur med sitt breda register.

– David är en riktigt skicklig spelare med pucken, han blir viktig i både powerplay och speluppbyggnad. Under åren i HockeyAllsvenskan har han också utvecklat sitt defensiva spel. Utöver allt det står han för en proffsighet både på och utanför isen, han ställer krav på alla att prestera både på träning och match, berättar “Osten”.

Tidigare har David spelat för Lindlöven under säsongen 2013/2014 samt 2015-2018. Åren i HockeyAllsvenskan har blandat och gett menar försvararen, som började bra i både Oskarshamn och AIK innan han tappade i rangordningen. Även i SSK inledde Berg mycket lovande, men under fjolåret upplevde han att han tappade bort sig lite som spelare och flytten till Lindlöven ska därför bli en nystart.

– Ja, exakt! Jag vill spela de stora och viktiga minuterna. Jag vill spela powerplay, jag vill spela boxplay och jag vill spela när det ska avgöras, resonerar David och delar med sig av sina förväntningar inför säsongen;

– Jag ska vara en av våra ledande spelare, både på och vid sidan av isen. Vad gäller laget behöver vi först sätta oss ner som grupp och tillsammans gå igenom målsättningarna.

David Berg
Född: 20:e mars 1993
Position: Back
Klubbar som A-lagsspelare: Örebro Hockey, HC Örnen (lån), Kumla HC (lån), Lindlöven, Mörrum, Lindlöven, IK Oskarshamn (lån), AIK, IK Oskarshamn, Södertälje SK
Statistik i Hockeyettan: 206 matcher, 23 mål, 96 assist, 119 poäng

Text: Hannes Feldin