En vinst och en förlust under helgen

Helgen bjöd på både ris och ros för Lindlöven. I fredags mötte man derby-rivalen Kumla och förlorade med 1-5, och igår söndag mötte man topptippade Borlänge och lyckades vända och vinna med 1-2.

Fredagens derbymatch mot Kumla i Lindehov slutade med bortaseger med hela 5-1.

Det var Lindlöven som inledde bäst och skapade en del chanser utan att kunna göra mål i den första perioden.
Men i period två och tre fungerade inte Lindlövens spel, det blev lågt tempo och mycket spel i sidled samtidigt som Kumla var effektiva på de chanser man fick.

Som oftast i ett derby vinner det hetaste laget och i kväll vann Kumla rättvist. Det är bara för Lindlöven att steppa upp till söndagens bortamöte i Borlänge Ishall

—————————————————————

Det var ett revanschsuget Lindlöven som åkte upp till Borlänge och kom till spel med en annan inställning än i fredagsmatchen. Inställningen gjorde att det tillslut blev bortaseger med 2-1

Det var Borlänge som började bäst och hade ett övertag under den första perioden mycket beroende på att Lindlöven hade för stora avstånd till sina motspelare. Borlänge tog också en välförtjänt ledning efter 17 minuter genom mål av Daniel Nilsmats.

Den första delen av andra perioden var relativt jämn men från mitten av perioden tippade vågskålen över till bortalaget och man spelade tajt och med energi. Kvitteringen kom efter dryga 12 minuter och det var Anton Toolanen som blev målskytt framspelad av Maxim Semjonov. Resultatet stod sig perioden ut vilket Borlänge ska vara mest glada för.

Lindlöven fortsatte att spelas bra under den tredje perioden och skapade mycket och när klockan stod på 11.15 kunde Alexander Kovalonok göra 1-2 fint framspelad av Maxim Semjonov. Resten av perioden spelade Lindlöven kontrollerat och vann rättvist mot seriefavoriten.

Nästa match är på torsdag kl. 19.00 mot serieledande HC Dalen.