Straffvinst mot Köping

”Ingen hakning” – Foto Hasse Persson

Det var en känslofylld drabbning på Lindehov under söndagskvällen. Båda lagen hade viktiga poäng att plocka för en eventuell Alletta. Men det var Lindlöven som drog det längsta strået efter straffläggning och är därmed otroligt nära en plats i Allettan.

Första perioden började väldigt avvaktande från båda lagen. Köping var det mer spelförande laget under de första 10 minuterna. Lindlöven kom tillbaka något starkare efter powerbreak men inget av lagen kunde få in första pucken. 0-0 efter fö

rsta perioden.

I andra perioden började produktionen, och även känslorna. Köping drar på sig en utvisning som Jesper Broeng tog fördel av och dundrade in 1-0 från blålinjen efter endast 5 sekunders powerplayspel. Det skulle dock inte dröja länge innan Köpings Janne Kivilahti gjorde både 1-1 och 1-2 efter fina spel av bortalaget.
Maxim Semjonovs trycker in 2-2 med mindre än en minut kvar av perioden.

Tredje perioden inledes av hårt spel från båda lagen. Med 4 minuter in i perioden studsar en puck in till mitten av Köpings zon. Adam Björkman får av ett direktskott som resulterade i 3-2 till hemmalaget.
Efter två tvivelaktiga utvisningar får sedan Lindlöven spela 3 mot 5 i nästan en minut. Lindlöven kan inte hålla emot Köpings tryck mot buren, och 3-3 dröjer inte länge.

Matchen gick till OT där båda lagen hade bra lägen, men lyckades inne trycka in pucken. Tidigare nämnd Kivilahti fick nog en hjärnvurpa när han hoppade på Lindlövens målvakt Jonathan Frykholm i slutet av övertiden. Jonathan Lillehöök tog upp kampen och båda visades ut på 5 + 20 minuter.

Straffläggning fick avgöra  matchen. Både borta- och hemmalaget öppnade upp straffläggningen med två mål. Det skulle dock vara David Berg som fick avgöra med att sätta en identisk straff som sin första mellan benen på Eneroth och därmed kunde Lindlöven inkassera bonuspoängen.

Nästa match mot Grums är framflyttad till senare. Vi återkommer när vi vet mer.