Hemmaseger mot Enköping!

Det blev en jämn kamp om segern i onsdagens träningsmatch mot gästande Enköpings SK HK.

Med ett högt tempo i spelet, så fick hemmagrabbarna en dröminledning med en tidig tvåmålsledning inom matchens inledande tolv minuter. Maksim Semjonov petade in matchens första mål på retur, följt av mål från säsongens kanadensiska nykomling Anthony Paskaruk.

Trots en klar ledning inom periodens första minuter så fick laget svårt att behålla pucken, vilket ledde till flera målchanser hos Enköping.

– Vi möter ett motstånd som har ett fruktansvärt högt tempo, som gör att vi inte riktigt hänger med i den första perioden. Speciellt inte med puck på egen planhalva, kommenterar Jonas ”Duvan” Dufåker.

Med 14.13 stod hemmalaget med dubbla utvisningar, vilket snabbt ledde till 2-1.

Närmare sex minuter in i den andra perioden kom kvitteringen från Enköping. Lindlöven tog senare tillbaka ledningen, där Anton Widmark ändrade ställningen till 3-2.

– Jag tycker att vi gör det mycket bättre med pucken i den andra perioden. Vi får jättebra spelvändningar på dem genom hela perioden, vi fortsätter med vårat press-spel högt upp i banan. Jag tycker att vi tar bort mycket tid för dem, vi gör en jättebra period.

En ny kvittering kom i den tredje perioden, där Enköping gjorde ställningen till 3-3 efter fyra spelade minuter. Mycket slarvspel gjordes på trötta ben från båda lagen, där flera målchanser uppstod.

– Vi sade på bänken att det syns att bägge lagen blev trötta. Efter sju-åtta minuter så gick både tempot och kvaliteten ner, vilket nog berodde på matchens höga tempo.

Med bara 49 sekunder kvar av ordinarie matchtid så begärde Enköping en time-out. Enköping fick en god målchans, men blev istället blockerade av hemmalaget som krigade in 4-3 med 30 sekunder till godo.

– Ska man summera så är vi jättenöjda med dagens match. Individuellt sett så är det många som gör jättebra saker och bra match. Spelmässigt så hittar vi varandra i kombinationer och vi stödjer varandra jättebra så det finns många saker att ta med, säger ”Duvan”.

– Vi pratar ju grunder, med och utan puck i alla zoner varje dag. Sedan pratar vi lite om just tävlingen och intensitet i spelet och det tar vi med från både den andra och tredje perioden. Vi krigar verkligen och det är också därför vi avgör på slutet, vi vill vinna och vi är nöjda med att vi både vill och lyckades att vinna på det sättet som vi gjorde. Att vi verkligen krigar in det sista målet.

Matchfakta:
Slutresultat: 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)
Skott: 46-18 (15-11, 16-4, 15-3)
Publik: 109 på plats + 50 via webben!

1-0 Maxim Semjonov (Simon Brännvall, Elias Lindgren)
2-0 Anthony Paskaruk (Maxim Semjonov)
3-2 Anton Widmark (Jonatan Öhrström, Alexander Sunnefors)
4-3 Maxim Semjonov (Simon Brännvall)